Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με χαμηλές τιμές θα «εξοφλούνται» οι ρευματοκλοπές - Αυστηροποίηση με φυλάκιση και αποζημίωση του ΔΕΔΔΗΕ

Με χαμηλές τιμές θα «εξοφλούνται» οι ρευματοκλοπές - Αυστηροποίηση με φυλάκιση και αποζημίωση του ΔΕΔΔΗΕ

Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως το συνδυασμό των ποινών που επιβάλλονται και προβλέπουν προσωρινή αναστολή λειτουργίας για επιχειρήσεις που διαπράττουν ρευματοκλοπή και φυλάκιση μέχρι τρία χρόνια

Σε τιμή κατά πολύ χαμηλότερη από τις τρέχουσες τιμές της αγοράς καλούνται να πληρώσουν τη ρευματοκλοπή οι παρανομούντες και παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει θέσει ως κεντρικό στόχο του να μειώσει το φαινόμενο που υπολογίζεται ότι κοστίζει περί τα 400 εκατ. ευρώ το χρόνο στο σύνολο των καταναλωτών, δεν φαίνεται επί του παρόντος να αναθεωρεί τις αποφάσεις που προσδιορίζουν την τιμή του ρεύματος όταν αυτό έχει κλαπεί.

Η μέση λιανική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας όπως διαμορφώνεται τους τελευταίους μήνες που έχει κοπάσει η ενεργειακή, είναι της τάξης των 25 λεπτών/KWh.

Την ίδια ώρα και με βάση το θεσμικό πλαίσιο όπως διαμορφώθηκε το 2018, σε περίπτωση ρευματοκλοπής ο ΔΕΔΔΗΕ υπολογίζει την ενέργεια που έχει καταναλωθεί χωρίς να έχει καταγραφεί χρησιμοποιώντας ιστορικά στοιχεία κατανάλωσης. Η ενέργεια αυτή χρεώνεται με βάση σχετική απόφαση της ΡΑΕ στα 15 λεπτά/KWh και προσαυξάνεται κατά 70% στα 25,5 λεπτά/KWh για τις περιπτώσεις των διαπιστωμένων ρευματοκλοπών.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης