Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τα τιμολόγια ρεύματος ανά πάροχο για το Δεκέμβριο του 2023 - Τελευταία φορά με επιδοτήσεις

Τα τιμολόγια ρεύματος ανά πάροχο για το Δεκέμβριο του 2023 - Τελευταία φορά με επιδοτήσεις
Από την 1η Ιανουαρίου του 2024, καταργούνται οι επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος
Σχετικά Άρθρα
Τα τιμολόγια ρεύματος για τον Δεκέμβριο του 2023 ανακοίνωσαν οι πάροχοι, για τελευταία μάλιστα φορά, καθώς στο τέλος του 2023 λήγει το πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που εφαρμόστηκε το περσινό καλοκαίρι.
Ειδικότερα, από την 1η Ιανουαρίου τίθεται σε ισχύ νέο πλαίσιο που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το κοινό τιμολόγιο που θα προκύπτει από μαθηματική φόρμουλα και θα ανακοινώνεται κάθε 1η του μήνα.
Πιο αναλυτικά, τα τιμολόγια ρεύματος διαμορφώθηκαν ως εξής:

ΔΕΗ

Σταθερό στα 17 σεντς ανά κιλοβατώρα παραμένει το τιμολόγιο της ΔΕΗ για το Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα οι τιμές, όπως και το Νοέμβριο, είναι:
- Για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, 17 σεντς.
- Από 500 κιλοβατώρες και πάνω, 18,2 σεντς.
- Νυχτερινό τιμολόγιο: 12,9 σεντς.

ZENIΘ

H ΖΕΝΙΘ στο Power Home Basic προσφέρει τιμή στα 0,209 ευρώ/MWh.

Protergia

Η Protergia στο πρόγραμμα Value+ έχει τιμή στα 0,088 ευρώ/MWh με μείωση της τάξης του -29% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα που ήταν στα 0,125 ευρώ/MWh.
Επίσης, δίνει χρέωση 0,209 ευρώ/MWh στο πρόγραμμα Οικιακό MVP Reward, μειωμένη κατά 7% έναντι του Νοεμβρίου. Με την έκπτωση συνέπειας, η τιμή φτάνει τα 0,149 ευρώ, με μείωση -10%.

Elpedison

Στα ίδια επίπεδα με τον Νοέμβριο είναι και οι χρεώσεις της Elpedison. Στο πρόγραμμα Elpedison Green Economy η τιμή είναι 0,175 ευρώ/MWh και στο Elpedison Economy 0,21 ευρώ/MWh. Επίσης η εταιρεία προσέφερε στην αγορά από το Νοέμβριο ένα νέο προϊόν, το Elpedison Economy Plus, με τιμή στα 0,12 ευρώ/ΜWh, ίδια με τον τρέχοντα μήνα. Σταθερή είναι και η τιμή, στα 0,212 ευρώ/ΜWh στο πρόγραμμα που προσφέρει έκπτωση συνέπειας (Συνέπεια Day).

ΗΡΩΝ

Σταθερή είναι η χρέωση στην ΗΡΩΝ, στα 0,139 ευρώ/MWh για το πρόγραμμα Simply Generous Home, για τους νέους πελάτες. Το ίδιο ισχύει και για εκείνους, που δεν έχουν συμπληρώσει 6μηνο. Για όσους έχουν συμπληρώσει 6μηνο, η χρέωση διαμορφώνεται στα 0,131 ευρώ/ΜWh, σταθερή σε σχέση με τον Νοέμβριο.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία Ήρων προσφέρει το πρόγραμμα Generous Guarantee Home με τιμής στα 0,0693 ευρώ/MWh, με 10% έκπτωση συνέπειας.

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία

Η χρέωση της Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας στο πρόγραμμα Μaxi Free+ θα είναι 22,7 λεπτά ανά KWh, ενισχυμένη έναντι του Νοεμβρίου, όταν ήταν 13,9 λεπτά. Η χρέωση αποκλιμακώνεται στα 17 λεπτά ανά KWh συνυπολογίζοντας και την έκπτωση συνέπειας (έναντι 10,4 λεπτών τον προηγούμενο μήνα).

NRG

Η NRG έχει το πρόγραμμα On Time+ στα 0,117 ευρώ και φτάνει έως τα 0,0649 ευρώ/ΜWh με την έκπτωση συνέπειας.

Watt+Volt

Η Watt+Volt, που πλέον ενοποιείται με την Protergia, στον Όμιλο Mytilineos. προσφέρει το Value+ στα 0,088 ευρώ/MWh λεπτά. Επίσης, έχει τιμή στα 0,149 ευρώ/ΜWh για το πρόγραμμα Watt & Volt Reward, όπου προβλέπεται και έκπτωση συνέπειας. Η τιμή είναι μειωμένη κατά 10% σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Volton

Η Volton έχει το Volton Energy Free στα 0,106 ευρώ/MWh ή στα 0,084 ευρώ/ΜWh με την έκπτωση συνέπειας.

ΕΛΙΝ

Στα, 0,165 ευρώ/ΜWh είναι, με την έκπτωση συνέπειας, η χρέωση της ΕΛΙΝ τον Δεκέμβριο στο πρόγραμμα Power On! Home Bonus. η τιμή είναι σταθερή σε σχέση με τον μήνα που διανύουμε. Η εταιρεία επίσης προτείνει στην αγορά ένα νέο πρόγραμμα, το Power On! Home Easy, με χρέωση 0,085 ευρώ/ΜWh.

Τι θα ισχύει το 2024

Πλέον από την 1η Ιανουαρίου του 2024 ξεπαγώνουν οι ρήτρες αναπροσαρμογής (σ.σ. θα αντικατασταθούν με άλλους μαθηματικούς τύπους), απελευθερώνονται οι πάγιες χρεώσεις και όπως προαναφέρθηκε καταργούνται οι επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θέτει σε ισχύ τα λεγόμενα χρωματιστά τιμολόγια.
timologia.jpeg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης