Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μυτιληναίος: Το μοντέλο του μέλλοντος είναι μείγμα ΑΠΕ και φυσικού αερίου που θα εμπλουτίζεται και με άλλα «πράσινα προϊόντα»

Μυτιληναίος: Το μοντέλο του μέλλοντος είναι μείγμα ΑΠΕ και φυσικού αερίου που θα εμπλουτίζεται και με άλλα «πράσινα προϊόντα»
Το υψηλό κόστος της πράσινης μετάβασης δημιουργεί πολιτικες παρανέργειες στην Ευρώπη με αποτέλεσμα την άνοδο των αντισυστημικών κομμάτων
Η ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα δεν επιτυγχάνεται αποκλειστικά με περισσότερες ΑΠΕ, όπως ανέφερε ο κ. E. Μυτιληναίος  κατά την συμμετοχή του στο ενεργειακό πανελ του roadshow της Morgan Stanley στο Λονδίνο. Θα πρέπει να επενδύσουμε στην κατασκευή δικτύων. Οι μηδενικές τιμές του Σαββατοκύριακου είναι ένα ενδεικτικό φαινόμενο, λόγω της χαμηλής ζήτησης, που δημιούργησαν νέες στρεβλώσεις στην αγορά και αποτελούν μια ακόμα αιτία για να καταρριφθεί αυτός ο μύθος.

Πολλά κεφάλαια έχουν κατευθυνθεί και "σπαταληθεί"  στις Ανανεώσιμες και αυτά τα κεφάλαια διατρέχουν κινδυνο να απομειωθούν, αν συνεχίσουμε με αυτόν τρόπο και δεν επεκτείνουμε τα δίκτυα, αυξάνοντας παράλληλα την χωρητικότητά τους.Η ανάπτυξή τους είναι εξάλλου η πιο ακριβή πλευρά της ενεργειακής μετάβασης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης