Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στο «πράσινο» τιμολόγιο θα γυρίσουν 5 εκατ. μετρητές από 1/1/2024 - Τα υπέρ και τα κατά

Στο «πράσινο» τιμολόγιο θα γυρίσουν 5 εκατ. μετρητές από 1/1/2024 - Τα υπέρ και τα κατά
Την 1η Δεκεμβρίου οι προμηθευτές θα ανακοινώσουν τόσο τις βασικές παραμέτρους προσδιορισμού του όσο και τις τελικές τιμές που θα προσφέρουν στους καταναλωτές από την 1η Ιανουαρίου
Το 70% των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας δηλαδή σχεδόν 5 εκατομμύρια μετρητές θα μεταπέσουν στο «πράσινο» τιμολόγιο που θεσμοθετήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2024.
Την εκτίμηση αυτή κάνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, καθώς η πλειονότητα των καταναλωτών που παραμένουν στη ΔΕΗ δεν έχουν συνάψει νέα συμβόλαια και θα είναι δύσκολο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπιστούν ώστε να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία τους και να επιλέξουν ένα από τα υπόλοιπα τιμολόγια που προσφέρονται τόσο από την ίδια τη ΔΕΗ, όσο και από τους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.
Αυτός άλλωστε ήταν και ένας από τους λόγους της θεσμοθέτησης του «πράσινου» τιμολογίου στο οποίο θα μεταπέσουν όσοι καταναλωτές δεν επιλέξουν οικειοθελώς κάτι διαφορετικό. Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία της ΡΑΑΕΥ η ΔΕΗ εκπροσωπεί 5.596.512 μετρητές στη Χαμηλή και Μέση Τάση και οι ιδιώτες προμηθευτές στο σύνολο τους 1.601239 μετρητές.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης