Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρήγας (Energean): Ο Πρίνος θα γίνει η πρώτη αποθήκη διοξειδίου του άνθρακα στη ΝΑ Ευρώπη

Ρήγας (Energean): Ο Πρίνος θα γίνει η πρώτη αποθήκη διοξειδίου του άνθρακα στη ΝΑ Ευρώπη
Ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Energean για την Κύπρο
Σχετικά Άρθρα
Ο Πρίνος θα αποτελέσει τον πρώτο αποθηκευτικό χώρο διοξειδίου του άνθρακα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, επιδρώντας σημαντικά στην απανθρακοποίηση της βαριάς βιομηχανίας της περιοχής, επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Μαθιός Ρήγας, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το East Mediterranean Gas Forum στο Greek Pavilion, στο πλαίσιο του COP28 που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι.
«Χάρη στην υποστήριξη της ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συνεχίσουμε βασισμένοι στις δικές μας τεχνικές και επιχειρησιακές ικανότητες και θα πραγματοποιήσουμε αυτό το project», τόνισε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε: «Η ιστορία του Πρίνου δείχνει ότι η ιδιωτική βιομηχανία διαδραματίζει έναν καίριο ρόλο όταν κυβερνήσεις και ρυθμιστικές αρχές δουλεύουν μαζί της. Τότε μπορούμε να κάνουμε την διαφορά».
Ο κ. Ρήγας εξέφρασε εξάλλου την εκτίμηση ότι η Ανατολική Μεσόγειος μπορεί να συνεισφέρει καθοριστικά στην ενεργειακή ασφάλεια, μέσα από την ενίσχυση της παραγωγής φυσικού αερίου, και να οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση, μέσα από νέα projects αποθήκευσης CO2.

Νέα γεώτρηση στην Αίγυπτο

«Πρέπει να βρούμε περισσότερο φυσικό αέριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας. «Χωρίς νέες έρευνες, δεν έχουμε αρκετό αέριο να φέρουμε από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη. Γι' αυτόν τον λόγο, για παράδειγμα, η Energean προχωρεί με τους εταίρους της σε μια νέα γεώτρηση στην Αίγυπτο, η οποία μπορεί να έχει πολύ σημαντική επίδραση - αλλά πρέπει όλοι να κάνουμε περισσότερα».
Στο σημείο αυτό ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της εταιρείας για την Κύπρο: «Πάρτε για παράδειγμα την Κύπρο. Θα θέλαμε πολύ να δραστηριοποιηθούμε εκεί, υποστηρίζοντας την παραγωγή και την εξαγωγή φυσικού αερίου, όπως κάνουμε σε άλλες χώρες. Χρειάζεται, όμως, να υπάρχει η σωστή πολιτική και το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο», επεσήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης