Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Musk: Δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αυτή τη στιγμή

Musk: Δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αυτή τη στιγμή
«Ο συναγερμός για την αλλαγή του κλίματος είναι υπερβολικός βραχυπρόθεσμα», είπε ο δισεκατομμυριούχος
Είναι σημαντικό να μειωθούν οι εκπομπές άνθρακα για να διασωθεί ο πλανήτης, αλλά το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται μεσοπρόθεσμα, δήλωσε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 ο Elon Musk, ιδρυτής της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εκπρόσωποι από σχεδόν 200 χώρες συμφώνησαν στη διάσκεψη κορυφής για το κλίμα COP28 να ξεκινήσουν τη μείωση της παγκόσμιας κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων για να αποτρέψουν τη επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής, σηματοδοτώντας το ενδεχόμενο τέλος της εποχής του πετρελαίου.
«Ο συναγερμός για την αλλαγή του κλίματος είναι υπερβολικός βραχυπρόθεσμα», είπε ο δισεκατομμυριούχος των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι το περιβαλλοντικό κίνημα μπορεί να έχει πάει πολύ μακριά, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να χάσουν την πίστη τους στο μέλλον.
Ο Μusk είπε ότι θεωρεί τον εαυτό του οικολόγο και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό, μακροπρόθεσμα, οι βιομηχανίες να μειώσουν τα δισεκατομμύρια τόνους άνθρακα που παίρνουν από τη γη και ελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα καίγοντας ορυκτά καύσιμα.
«Δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μεσοπρόθεσμα», πρόσθεσε, μιλώντας στη Ρώμη σε συγκέντρωση του δεξιού πολιτικού κόμματος της Ιταλίδας πρωθυπουργού Giorgia Meloni.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης