Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επέστρεψε στις εβδομαδιαίες απώλειες το πετρέλαιο – Στα 82 δολάρια έκλεισε το Brent

Επέστρεψε στις εβδομαδιαίες απώλειες το πετρέλαιο – Στα 82 δολάρια έκλεισε το Brent
Δεν ικανοποίησαν τα στοιχεία για την παραγωγή των χωρών του ΟΠΕΚ+
Σχετικά Άρθρα
Με απώλειες έκλεισαν τη συνεδρίαση και την εβδομάδα οι τιμές πετρελαίου, καθώς, η ώθηση από την αποδυνάμωση του δολαρίου ΗΠΑ, αντισταθμίστηκε πλήρως από τα στοιχεία για την παραγωγή των χωρών του «ΟΠΕΚ+».
Συγκεκριμένα, η συνδυασμένη παραγωγή αργού πετρελαίου του Οργανισμού τον Φεβρουάριο 2024, κατέγραψε ελάχιστη μεταβολή σε σχέση με τον Ιανουάριο, παραμένοντας έτσι μακριά από τους στόχους που είχε θέσει όταν ανακοίνωσε πρόσθετες μειώσεις της προσφοράς, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Platts από την S&P Global Commodity Insights. Η έρευνα έδειξε ότι η συνολική παραγωγή πετρελαίου του OPEC+ παρέμεινε αμετάβλητη τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο, σε περίπου 41,21 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), η οποία ήταν περίπου 175.000 bpd υψηλότερη από τη συνολική ποσόστωση που είχε θέσει η ομάδα. Τα μέλη του ΟΠΕΚ+ αποφάσισαν συλλογικά να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου τους κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως αυτό το τρίμηνο, αν και μεγάλο μέρος αυτού ήταν μειώσεις παραγωγής που ήταν ήδη σε ισχύ, συμπεριλαμβανομένης της οικειοθελούς μείωσης της Σαουδικής Αραβίας κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως.
Την ίδια στιγμή, η άνοδος (5,1% σε ετήσια βάση) των εισαγωγών αργού από την Κίνα το πρώτο δίμηνο του 2024, ήταν κατώτερη των προσδοκιών.
Την πτώση μετρίασαν οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων εντός του 2024, στον απόηχο των ομιλιών του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) Jerome Powell, αλλά και τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ) για τα αποθέματα «μαύρου χρυσού», που αυξήθηκαν -κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ- με μικρότερο ρυθμό από τον αναμενόμενο.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Μαΐου κατέγραψε πτώση 1,06% και έκλεισε στα 82,08 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε 1,17% κλείνοντας στα 78,01 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της τρέχουσας εβδομάδας, Brent και WTI κατέγραψαν απώλειες 1,8% και 2,5% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης