Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στο 14% οι απώλειες ηλεκτρικής ενέργειας από τις ρευματοκλοπές - Στους καταναλωτές μετακυλίεται το κόστος

Στο 14% οι απώλειες ηλεκτρικής ενέργειας από τις ρευματοκλοπές - Στους καταναλωτές μετακυλίεται το κόστος

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά από καταναλωτές να κάνουν μόνοι τους τις  τις καταμετρήσεις

Προσεγγίζουν το 14% της συνολικής αγοράς ενέργειας οι απώλειες του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας που καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές μέσω των τιμολογίων, τα οποία παραμένουν στα ίδια επίπεδα τους τελευταίους μήνες παρά την κατακόρυφη πτώση της χονδρικής τιμής του ηλεκτρισμού.

Η μείωση της μέσης χονδρικής τιμής του ρεύματος στα 68,64 ευρώ/MWh τον Μάρτιο, δεν αντικρίστηκε στα τιμολόγια του Απριλίου κάτι το οποίο όπως όλα δείχνουν θα συμβεί και τον επόμενο μήνα, καθώς οι προμηθευτές φαίνεται ότι μετακυλήουν ένα μέρος του κόστους των απωλειών, μέσα στις οποίες περιλαμβάνονται και οι ρευματοκλοπές, που καλούνται να πληρώσουν με καθυστέρηση.

Πρόκειται για ένα κόστος που αναμένεται να αυξηθεί με την εκκαθάριση προηγουμένων ετών που διενεργεί ο ΔΕΔΔΗΕ. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ρευματοκλοπές αντιστοιχούν στο 4,85% της συνολικής αγοράς ενέργειας ετησίως και σε αυτές πρέπει να προστεθούν οι φυσιολογικές απώλειες μεταφοράς ρεύματος από το δίκτυο της τάξης του 5,17%, ενώ ένα επιπλέον 3,53% προκύπτει από τη μη καταμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης