Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο ουγγρικός όμιλος MVM εισέρχεται στην ελληνική αγορά LNG - Οι στόχοι του

tags :
Ο ουγγρικός όμιλος MVM εισέρχεται στην ελληνική αγορά LNG - Οι στόχοι του

Στόχος της εταιρείας, είναι να δραστηριοποιηθεί στην αγορά του LNG, πραγματοποιώντας εισαγωγές φορτίων από την Αλεξανδρούπολη.

Θέση μάχης στην αγορά του LNG λαμβάνουν οι ευρωπαίοι εισαγωγείς καθώς από το 2025 βλέπουν το οριστικό τέλος στη ροή φυσικού αερίου αγωγού από τη Ρωσία προς την Ευρώπη μέσω Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία, μέχρι στιγμής δεν έχει σταματήσει εντελώς η ροή φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας. Η σχετική σύμβαση είχε υπογραφεί το 2019 για πέντε χρόνια, κατά συνέπεια λήγει το 2024 και όλα δείχνουν πώς δεν θα ανανεωθεί.

Στο πλαίσιο αυτο ο ουγγρικός ενεργειακός όμιλος MVM group, εισήλθε στην ελληνική αγορά και έχει εγγραφεί στο Μητρώο Χρηστών του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου.
Στόχος της εταιρείας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να δραστηριοποιηθεί στην αγορά του LNG, πραγματοποιώντας εισαγωγές φορτίων από την Αλεξανδρούπολη.

Η τοποθέτησή της MVM στην ελληνική αγορά αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγική της Ουγγαρίας για την ασφάλεια εφοδιασμού με αέριο, με διαφοροποίηση των πηγών και των διαδρομών, με δεδομένο ότι από το τέλος του 2024 αναμένεται να σταματήσει η τροφοδοσία με αέριο αγωγού μέσω της Ουκρανίας. Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο του 2023, το Κατάρ συμφώνησε να προμηθεύει την Ουγγαρία με LNG από το 2027.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης