Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο ΟΠΕΚ+ σχεδιάζει αύξηση της παραγωγής πετρελαίου τον Οκτώβριο 2024

Ο ΟΠΕΚ+ σχεδιάζει αύξηση της παραγωγής πετρελαίου τον Οκτώβριο 2024

 Διακοπή παραγωγής από Λιβύη και περικοπές μελών  περιόρισαν την υπερπροσφορά

Σχετικά Άρθρα

Ο OPEC+ πρόκειται να προχωρήσει σε προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.
Οκτώ μέλη του ΟΠΕΚ+ έχουν προγραμματιστεί να ενισχύσουν την παραγωγή κατά 180.000 βαρέλια ημερησίως τον Οκτώβριο, ως μέρος ενός σχεδίου για να ξεκινήσουν να ξετυλίγουν το πιο πρόσφατο επίπεδο περικοπών της παραγωγής κατά 2,2 εκατομμύρια bpd, διατηρώντας παράλληλα άλλες μειώσεις μέχρι το τέλος του 2025.
Η επιβράδυνση της αύξησης της ζήτησης, ιδίως στην Κίνα, επηρέασε τις τιμές του πετρελαίου και ώθησε ορισμένους αναλυτές να αμφιβάλλουν εάν ο Οργανισμός των Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοι, γνωστοί ως OPEC+, θα προχωρήσουν στην αύξηση του Οκτωβρίου.
Ωστόσο, οι πηγές του ΟΠΕΚ+ δήλωσαν στο Reuters ότι το σχέδιο για αύξηση της παραγωγής παραμένει σε ισχύ καθώς η απώλεια της λιβυκής παραγωγής συσφίγγει την αγορά και αναμένεται ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια στα μέσα Σεπτεμβρίου. «Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες σχετικά με τη ζήτηση, αλλά υπάρχει επίσης η ελπίδα ότι η μείωση των επιτοκίων της Fed θα τονώσει την οικονομική ανάπτυξη», είπε μια από τις πηγές.

Οι συνομιλίες του ΟΠΕΚ

Ο ΟΠΕΚ είχε προηγουμένωςείχε κάνει γνωστόότι θα μπορούσε να σταματήσει ή να αντιστρέψει τις αυξήσεις της παραγωγής εάν αποφασίσει ότι η αγορά δεν είναι αρκετά ισχυρή. Δύο από τις πηγές είπαν ότι οι μελλοντικές αυξήσεις της παραγωγής θα αποφασιστούν σε μηνιαία βάση.
Ο ΟΠΕΚ+ δεν έχει προγραμματισμένες επίσημες συνομιλίες έως ότου συναντηθούν οι κορυφαίοι υπουργοί στην Κοινή Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης (JMMC) στις 2 Οκτωβρίου. Η JMMC μπορεί να κάνει συστάσεις στην ευρύτερη ομάδα του ΟΠΕΚ+.
Η προγραμματισμένη αύξηση για τον Οκτώβριο είναι μόνο ένα κλάσμα των 700.000 bpd της εκτός σύνδεσης λιβυκής παραγωγής πετρελαίου και των περικοπών αποζημίωσης που υποσχέθηκαν το Ιράκ, το Καζακστάν και η Ρωσία.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης