Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Aegean Airlines - Προσφέρει δωρεάν εισιτήρια για 500 φοιτητές

Aegean Airlines - Προσφέρει δωρεάν εισιτήρια για 500 φοιτητές
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοντά στους νέους», που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας
Δωρεάν εισιτήρια για τη μεταφορά 500 φοιτητών που έχουν εισαχθεί σε ΑΕΙ το έτος 2013 και θα εισαχθούν το 2014 και οι οποίοι φοιτούν σε άλλη πόλη από αυτή που διαμένουν οι γονείς τους, προσφέρει η εταιρεία Aegean Airlines στο πλαίσιο του προγράμματός της δωρεάν μετακινήσεων «Κοντά στους νέους», που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, του υπουργού Μεταφορών Μ. Χρυσοχοΐδη και των δημάρχων Μήλου, Καρπάθου,  Στους 500 δικαιούχους θα προσφερθούν οκτώ εισιτήρια σε κάθε έτος των σπουδών τους, ενώ δικαίωμα αίτησης έχουν όλοι οι φοιτητές των ΑΕΙ.
Ωστόσο, θα γίνει επιλογή με βάση κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, ήτοι οι 200 από τους 500 φοιτητές θα έχουν καταγωγή από τα νησιά των άγονων γραμμών, οι υπόλοιποι 300 θα προέρχονται από την υπόλοιπη Ελλάδα και, εκτός από την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση, θα λαμβάνεται υπόψη και η βαθμολογία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο.
«Υπολογίζουμε ότι το όφελος ανά οικογένεια θα είναι 2.500 ευρώ», τόνισε ο αντιπρόεδρος του αερομεταφορέα, Ευτύχιος Βασιλάκης, ο οποίος επισήμανε ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι από την 1η έως τις 15 Απριλίου, ενώ τα ονόματα των δικαιούχων θα ανακοινωθούν στις 2 Μαΐου.
Ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Aegean, τονίζοντας ότι ο ιδιωτικός τομέας επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία και κοινωνική ευθύνη.
Αναφέρθηκε επίσης, στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και τα μέτρα που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, όπως είναι η δυνατότητα μεταγραφών για τους πολύτεκνους, το πρόγραμμα σίτισης για τους μορφωτές και η πρόσβαση στη γνώση για τους φοιτητές με πρόβλημα τύφλωσης.
Παράδειγμα προς μίμηση, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία ο κ. Χρυσοσοΐδης, σημειώνοντας ότι η Aegean Airlines αποτελεί υπόδειγμα για το επιχειρείν και πρόσθεσε ότι «είναι υποχρέωσή μας η βελτίωση των υποδομών, ειδικά στα ακριτικά νησιά μας, ώστε να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία, συνολικά της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης