Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ζημιογόνο το 2013 για τη Σωληνουργεία Κορίνθου - Εμφάνισε ζημιές 6,1 εκατ. ευρώ

tags :
Ζημιογόνο το 2013 για τη Σωληνουργεία Κορίνθου - Εμφάνισε ζημιές 6,1 εκατ. ευρώ
Πτώση 29,5% κατέγραψαν οι πωλήσεις
Την επιστροφή της σε ζημιές σηματοδότησε το 2013 για τη Σωληνουργεία Κορίνθου.
Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ζημιές μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 6,1 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 9,7 εκατ. ευρώ το 2012.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, η μείωση των επενδύσεων σε νέα ενεργειακά έργα αναφορικά με έργα υποδομών εξόρυξης και μεταφοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου, καθώς και η πτώση της τιμής των πρώτων υλών ήταν τα βασικά στοιχεία που χαρακτήρισαν και επηρέασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2013 του Ομίλου.
Οι πωλήσεις μειώθηκαν, τόσο σε επίπεδο όγκου, όσο και αξίας και ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 165,4 εκ. ευρώ έναντι 234,7 εκ. ευρώ τη χρήση 2012 σημειώνοντας πτώση κατά 29,5%.
Σε επίπεδο κερδοφορίας, το μικτό κέρδος κατέγραψε μείωση κατά 49,3% και ανήλθε στη χρήση 2013 σε 22,4 εκ. ευρώ έναντι 44,1 εκ. ευρώ πέρυσι. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στη χρήση 2013 σε 4,6 εκ. ευρώ έναντι 21,3 εκ. ευρώ και οι ενοποιημένες προ φόρων ζημίες ανήλθαν σε 3,4 εκ. ευρώ έναντι κερδών 11,8 εκ. ευρώ πέρυσι.
Τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν στη χρήση 2013 σε ζημιές 6,1 εκ. ευρώ (ζημιές 0,049 ευρώ ανά μετοχή) έναντι κερδών 9,7 εκ. ευρώ (0,0778 ευρώ ανά μετοχή) το 2012.
Η μείωση των αποτελεσμάτων μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας αποδίδεται πέραν των ανωτέρω και στην αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των εταιρικών κερδών (από 20% σε 26%) που πραγματοποιεί η Εταιρία στην Ελλάδα και του επαναϋπολογισμού του υπολοίπου του αναβαλλόμενου φόρου, από τον οποίο προέκυψε εφάπαξ αναβαλλομένη ζημία ύψους 3,6 εκ. ευρώ, που αναγνωρίστηκε το 1ο τρίμηνο και επιβαρύνει τα αποτελέσματα χρήσης 2013.
Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου στις 31/12/2013 διαμορφώθηκε στα 32,5 εκ. ευρώ έναντι 22,4 εκ. ευρώ την 31/12/2012, ενώ τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου διαμορφώθηκαν στις 31/12/2013 σε 156,3 εκ. ευρώ.
Η παγκοσμίως ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για μείωση του κόστους της ενέργειας αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην παγκόσμια ζήτηση για προϊόντα που αφορούν ενεργειακά έργα και έργα υποδομών, γεγονός το οποίο θα έχει θετική συμβολή στα μεγέθη του Ομίλου.
Παράλληλα, ο Όμιλος παραμένει ένας από τους ισχυρότερους ομίλους στην κατασκευή σωλήνων παγκοσμίως. Η συνεχής υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων και η διεύρυνση της γκάμας προϊόντων του Ομίλου, σε συνδυασμό με την ευέλικτη κοστολογική του πολιτική αποδεικνύουν την ανταγωνιστικότητά του στις διεθνείς αγορές και τον καθιστούν αξιόπιστο συνεργάτη στην κατασκευή και των πιο απαιτητικών έργων.
Αξιοσημείωτη είναι η σε εξέλιξη επένδυση που αφορά σε μονάδα παραγωγής σωλήνων ευθείας ραφής μεγάλης διαμέτρου τύπου LSAW-JCOE για την κατασκευή υποθαλάσσιων και χερσαίων αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου, μετά την ολοκλήρωση της οποίας η ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ θα διαθέτει ένα από τα πιο πλήρη χαρτοφυλάκια προϊόντων.
Το γεγονός αυτό θα δώσει στον Όμιλο τη δυνατότητα για περαιτέρω επέκταση σε νέες αγορές υποθαλάσσιων και χερσαίων αγωγών που στην παρούσα φάση παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως αυτές της Μεσογείου, του Κόλπου του Μεξικού, της Δυτικής / Ανατολικής Αφρικής, της Βόρειας Θάλασσας και της Μέσης Ανατολής, καθώς σε αυτές αναμένονται σημαντικά νέα ενεργειακά έργα και έργα υποδομής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης