Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επιστροφή στην κερδοφορία για την Alpha Trust Ανδρομέδα στο α' τρίμηνο 2014 - Στο 1,1 εκατ. τα καθαρά κέρδη

tags :
Επιστροφή στην κερδοφορία για την Alpha Trust Ανδρομέδα στο α' τρίμηνο 2014 - Στο 1,1 εκατ. τα καθαρά κέρδη
Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας παρέμεινε σχεδόν πλήρως επενδεδυμένο σε ελληνικά αξιόγραφα
Στην κερδοφορία επέστρεψε στο πρώτο τρίμηνο του 2014 η εταιρεία Alpha Trust Ανδρομέδα, με τα κέρδη μετά από φόρους να διαμορφώνονται σε περίπου 1,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 332 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Τα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν συνολικά σε περίπου 1,6 εκατ. ευρώ και προέρχονται κυρίως από κέρδη από αποτίμηση χρεογράφων σε εύλογες αξίες με βάση τα ΔΠΧΠ.
Η απόδοση της εταιρείας ήταν 9,74% από την αρχή του έτους, έναντι αποδόσεων 11,83% που παρουσίασε κατά το ίδιο διάστημα ο FTSE/Χ.Α. Large Cap, 11,17% ο FTSE/Χ.Α. MID CAP και 14,88% ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χ.Α..
Το ενεργητικό της στο τέλος του τριμήνου ανήλθε σε 12,31 εκατ. ευρώ, ενώ το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σε τρέχουσες τιμές, ήταν επενδεδυμένο στο σύνολό του στην Ελλάδα, κατά περίπου 90,85% σε μετοχές, κατά 5,02% σε ομόλογα και κατά 4,13% σε διαθέσιμα.
Η εσωτερική αξία της μετοχής της εταιρείας στο τέλος του τριμήνου ανήλθε σε 29,46 ευρώ και η χρηματιστηριακή τιμή της σε 22,90 ευρώ, διαπραγματευόταν δηλαδή σε discount 22,27%.
Οι δέκα μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές της εταιρείας, κατά τη λήξη του πρώτου τριμήνου, ήταν στις εταιρείες ΟΤΕ, ΤΙΤΑΝ, QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS, INFORM Π. ΛΥΚΟΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, FOURLIS ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ. ΟΛΠ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, και ΣΑΡΑΝΤΗΣ.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα αποτυπώθηκε στα σημαντικά κέρδη που κατέγραψαν μετοχές και ομόλογα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.
Η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της Ελλάδας με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και την αναμενόμενη επιστροφή στην ανάπτυξη συνέβαλαν στην ανάκτηση της ικανότητας των συστημικών τραπεζών να αντλούν μετοχικά και δανειακά κεφάλαια καθώς και στην επιτυχή έκδοση νέου κρατικού ομολόγου.
Η ανησυχία για τις αναδυόμενες αγορές, η κρίση στην Κριμαία αλλά και μια σειρά από αλλαγές σε επενδυτικούς δείκτες, προσέθεσαν στις διακυμάνσεις της περιόδου, ενώ το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας παρέμεινε σχεδόν πλήρως επενδεδυμένο σε ελληνικά αξιόγραφα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης