Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τέρνα Ενεργειακή - Υπεγράφη μνημόνιο συναντίληψης με την εταιρεία TAQA του Άμπου Ντάμπι - Αφορά τον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Τέρνα Ενεργειακή - Υπεγράφη μνημόνιο συναντίληψης με την εταιρεία TAQA του Άμπου Ντάμπι - Αφορά τον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
Προβλέπεται το ενδεχόμενο συμμετοχής της Taqa στο μετοχικό κεφάλαιο της Τέρνα Ενεργειακή
Μνημόνιο συναντίληψης με την κρατική εταιρεία ενέργειας του Άμπου Ντάμπι υπέγραψε η Τέρνα Ενεργειακή, στο πλαίσιο της συνεδρίασης σε ανώτατο επίπεδο της Διακρατικής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Η συμφωνία προβλέπει τη συνεργασία των δύο εταιρειών στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, ενώ προβλέπεται και το ενδεχόμενο να αποκτήσει η TAQA συμμετοχή σε υφιστάμενα περιουσιακά στοιχεία ή και στο μετοχικό κεφάλαιο της Τέρνα Ενεργειακή.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος της Τέρνα Ενεργειακή κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των ΑΠΕ στην Ελλάδα.
Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου ανέρχεται σε 544MW και ειδικότερα ο όμιλος έχει εγκαταστήσει 302 MW στην Ελλάδα, 138 MW στις ΗΠΑ, 74 MW στην Πολωνία και 30 MW στην Βουλγαρία.
Ταυτόχρονα, διαθέτει υπό κατασκευή ή έτοιμες προς κατασκευή εγκαταστάσεις ΑΠΕ ισχύος 294 MW στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Συνολικά, η εταιρεία λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 838 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ, στην Ευρώπη και την Αμερική.
Η Κρατική Εταιρεία Ενέργειας του Άμπου Ντάμπι, TAQA, αποτελεί μια διεθνή εταιρεία με παρουσία σε 11 χώρες σε τέσσερις ηπείρους, που ελέγχεται από την κυβέρνηση του Άμπου Ντάμπι και δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας και των υδάτινων πόρων.
Η TAQA διαθέτει εγκαταστάσεις (συμβατικής κι εναλλακτικής ηλεκτροπαραγωγής) συνολικής ισχύος 16.395 MW, ενώ δραστηριοποιείται, επίσης, στους τομείς της αφαλάτωσης, της πετρελαιοπαραγωγής και του φυσικού αερίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης