Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επί τάπητος σήμερα το μέλλον των εργοστασίων της ΕΒΖ - Απειλούνται με «λουκέτο» δύο από τις τρεις μονάδες

tags :
Επί τάπητος σήμερα το μέλλον των εργοστασίων της ΕΒΖ -  Απειλούνται με «λουκέτο» δύο από τις τρεις μονάδες
Για οριστική ταφόπλακα στην εταιρεία κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων αν επιλεγεί η λύση λειτουργίας μόνον της μονάδας στο Πλατύ
Ευρεία σύσκεψη έχει προγραμματιστεί σήμερα, Τρίτη, στην Αθήνα, σχετικά με το μέλλον των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, μετά την είδηση ότι προωθείται η αναστολή της λειτουργίας των δύο εκ των τριών μονάδων της εταιρείας, σε Σέρρες και Ορεστιάδα, λόγω του υψηλού κόστους λειτουργίας τους και στη βάση του σχεδίου της «Kantor.
Στη συνάντηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΒΖ, Χριστόδουλο Βαρκάκη, θα μετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕΒank, Νικόλαος Μαράντος, βουλευτές των Σερρών και του Έβρου και εκπρόσωποι των εργαζομένων και των αγροτών.
Όπως επισήμανε ο κ. Βαρκάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη σύσκεψη θα συζητηθεί πώς θα μπορούσε να συνεχιστεί η λειτουργία των μονάδων της ΕΒΖ, προσθέτοντας ότι «όπως είναι κατανεμημένη η τευτλοκαλλιέργεια, δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε καλύτερα κόστη αν κλείσουν τα δύο εργοστάσια και παραμείνει σε λειτουργία μόνο εκείνο του Πλατέος».
Μάλιστα, έκανε λόγο για οριστική ταφόπλακα για την εταιρεία σε περίπτωση που ακολουθηθεί η επιλογή της λειτουργίας μόνον του εργοστασίου στο Πλατύ, επισημαίνοντας ότι «τεύτλα καλλιεργούνται σε μια περιοχή από τον Δομοκό μέχρι το Τριεθνές. Η προσκόμιση τους από όλες αυτές τις περιοχές της Ελλάδας μόνο στο Πλατύ θα ήταν οικονομικά καταστροφική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης