Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Alpha Trust: Επιστροφή 1,50 ευρώ στους μετόχους - Στις 21 Ιουλίου η αποκοπή

tags :
Alpha Trust: Επιστροφή 1,50 ευρώ στους μετόχους - Στις 21 Ιουλίου η αποκοπή
Η καταβολή της χρηματικής διανομής θα πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις
Την καταβολή χρηματικής διανομής καθαρού ποσού ύψους 4.639.878,00 ευρώ ή 1,50 ευρώ ανά μετοχή, συνυπολογιζομένης και της προσαύξησης λόγω ύπαρξης 16.748 ιδίων μετοχών, ενέκρινε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Alpha Trust.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, η διανομή αυτή προέρχεται από την αυτοτελή φορολόγηση αποθεματικών που είχαν σχηματισθεί σύμφωνα με το ν. 2238/1994 και με την οποία εξαντλείται κάθε φορολογική υποχρέωση των μετόχων και της εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 72 του ν. 4172/2013.
Η καταβολή της χρηματικής διανομής θα πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις και συγκεκριμένα, άμεσα το ποσό των 0,50 ευρώ ανά μετοχή και αργότερα, σε εύθετο χρόνο, το υπόλοιπο 1,00 ευρώ ανά μετοχή, οπότε και θα έχει προηγηθεί νέα σχετική ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας.
Ως ημερομηνία αποκοπής ορίστηκε η 21η Ιουλίου 2014. Δικαιούχοι της ως άνω χρηματικής διανομής είναι οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι της Εταιρίας στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων κατά την 23η Ιουλίου 2014 (record date).
Η καταβολή της χρηματικής διανομής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014, από την πληρώτρια Τράπεζα «ALPHA BANK», με τους παρακάτω τρόπους:
- Από τους Χειριστές των δικαιούχων μετόχων, εφόσον τους έχει χορηγηθεί το δικαίωμα είσπραξης.
- Από το Δίκτυο των καταστημάτων της τράπεζας «ALPHA BANK» στους μετόχους που δεν έχουν ζητήσει είσπραξη από τον Χειριστή τους ή των οποίων οι μετοχές φυλάσσονται στον Ειδικό Λογαριασμό της Ε.Χ.Α.Ε. ή έχουν ανακαλέσει την εξουσιοδότηση σε χειριστή.
Για την είσπραξη των μετρητών από το Δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας «ALPHA BANK» είναι αναγκαία η προσκόμιση του Δελτίου Αστυνομικής τους Ταυτότητας και της εκτύπωσης στοιχείων του αριθμού Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδ. Αριθμ. Μερίδας Επενδυτή στο ΣΑΤ). Η πληρωμή σε τρίτο πρόσωπο πραγματοποιείται μόνον με την προσκόμιση εξουσιοδότησης, η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου μετόχου, όσο και του εξουσιοδοτούμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. & Α.Φ.Μ.), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Αστυνομική ή άλλη Αρχή. Με την πάροδο του ενός (1) έτους από την ημερομηνία έναρξης καταβολής, δηλ. από την 28/7/2015, η πληρωμή της χρηματικής διανομής θα πραγματοποιείται μόνο από τα γραφεία της εταιρίας, (Τατοΐου 21,145 61 Κηφισιά).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης