Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Alpha Trust Ανδρομέδα: Γύρισε σε ζημίες στο εννεάμηνο του 2014 – Διαμορφώθηκαν στις 390 χιλ. ευρώ

tags :
Alpha Trust Ανδρομέδα: Γύρισε σε ζημίες στο εννεάμηνο του 2014 – Διαμορφώθηκαν στις 390 χιλ. ευρώ
Το ενεργητικό της Ανδρομέδα στο τέλος του εννεάμηνου διαμορφώθηκε σε 10,50 εκατ. ευρώ
Σε ζημίες γύρισε στο εννεάμηνο του 2014 η Alpha Trust Ανδρομέδα ΑΕΕΧ έναντι κερδών που είχε καταγράψει κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2013.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι συνθήκες στις εγχώριες αγορές χρήματος και κεφαλαίου επιδεινώθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο, ιδίως δε τον Σεπτέμβριο, κυρίως ως αποτέλεσμα μιας γενικότερης τάσης μείωσης της έκθεσης στον κίνδυνο παγκοσμίως.
Παράλληλα, μια σειρά από εξελίξεις όπως οι επερχόμενες ασκήσεις προσομοίωσης κρίσης των συστημικών τραπεζών και η ενίσχυση της πολιτικής αβεβαιότητας, προσέθεσαν στη μεταβλητότητα παρά τη συνεχιζόμενη εντός στόχων δημοσιονομική προσαρμογή.
Στο εννεάμηνο του 2014 η Alpha Trust Ανδρομέδα ΑΕΕΧ σημείωσε ζημίες μετά από φόρους 0,390 εκατ. ευρώ έναντι κερδών μετά από φόρους 0,721 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Τα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν συνολικά σε περίπου 0,013 εκατ. ευρώ και προέρχονται από προσόδους χαρτοφυλακίου, ζημίες από αγοραπωλησίες και κυρίως από ζημίες από αποτίμηση χρεογράφων σε εύλογες αξίες με βάση τα ΔΠΧΠ.
Η απόδοση της εταιρείας ήταν -3,77% από την αρχή του έτους, έναντι αποδόσεων -10,45% που παρουσίασε κατά το ίδιο διάστημα ο FTSE/Χ.Α. Large Cap, -18,88% ο FTSE/Χ.Α. MID CAP και -8,70% ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χ.Α..
Το ενεργητικό της Ανδρομέδα στο τέλος του εννεάμηνου διαμορφώθηκε στα 10,50 εκατ. ευρώ, ενώ το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σε τρέχουσες τιμές ήταν επενδυμένο στο σύνολό του στην Ελλάδα, κατά περίπου 85,07% σε μετοχές, κατά 2,10% σε ομόλογα και κατά 12,83% σε διαθέσιμα.
Η εσωτερική αξία της μετοχής της εταιρείας στο τέλος του εννεάμηνου ανήλθε σε 25,14 ευρώ και η χρηματιστηριακή τιμή της σε 21,00 ευρώ, διαπραγματευόταν δηλαδή σε discount 16,47%.
Οι δέκα μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές της εταιρείας κατά τη λήξη του εννεάμηνου ήταν στις εταιρείες: Τιτάν, Inform Π. Λύκος, Quest Συμμετοχών, Πλαίσιο Computers, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Πλαστικά Θράκης, Μυτιληναίος, Σαράντης και Αεροπορία Αιγαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης