Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποτελέσματα και προοπτικές «απογειώνουν» τη μετοχή του ΟΠΑΠ – UBS και Citigroup έδειξαν το δρόμο στους επενδυτές

Αποτελέσματα και προοπτικές «απογειώνουν» τη μετοχή του ΟΠΑΠ – UBS και Citigroup έδειξαν το δρόμο στους επενδυτές
Άλμα +5,5% για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 10,64 ευρώ,  μετά το +3,92% της Παρασκευής
Ισχυρά κέρδη που ξεπερνούν το +5% καταγράφει σήμερα η μετοχή του ΟΠΑΠ, με το επενδυτικό ενδιαφέρον μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μήνου και την προτίμηση που δείχνουν εσχάτως η UBS και η Citigroup, να αυξάνεται κατακόρυφα.
Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα στο 9μηνο του 2014, με αύξηση του τζίρου κατά 12,9% και αύξηση των καθαρών κερδών κατά 8,6%.
Επίσης, η διανομή προμερίσματος ύψους 0,23% σχολιάστηκε ιδιαίτερα θετικά από τους αναλυτές, την ώρα μάλιστα που η ταμειακή θέση παραμένει ισχυρή στα 176,6 εκ. ευρώ.
Άλλωστε, όπως ανέφερε πρόσφατα και η UBS, η οποία χαρακτήρισε τη μετοχή ως πολύ ενδιαφέρουσα επενδυτική πρόταση, η εισαγωγή νέων παιχνιδιών, σε συνδυασμό με την αναζωογόνηση των υφιστάμενων, αποτελούν βασικούς καταλύτες των επιδόσεών του Οργανισμού, ενώ τα νέα προϊόντα όπως το scratch και τα VLTs αποτελούν πυλώνες περαιτέρω ανάπτυξης και ισχυρής κερδοφορίας.
Επίσης, και η Citigroup έχει δώσει έμφαση στα νέα προϊόντα, καθώς και στη μείωση κόστους αλλά και στην αύξηση των εσόδων η οποία σημαντικό βαθμό προήλθε από το «Στοίχημα» και τα Ελληνικά Λαχεία (Σκρατς) τα οποία προσέθεσαν 133 εκατ. ευρώ στα έσοδα.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΟΠΑΠ κινείται με γοργούς ρυθμούς στην στη δημιουργία του νέου δικτύου καταστημάτων Play, που θα φιλοξενήσει τις νέες παιγνιομηχανές (VLTs).
Στόχος είναι να δημιουργηθούν 650 καταστήματα Play που θα στεγάσουν 16.500 VLTs.
Το 25% των VLΤs θα τεθεί σε λειτουργία τον Απρίλιο του 2015 και ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος του ίδιου έτους να λειτουργήσουν και τα 16.500 VLTs που θα εκμεταλλευθεί ο ΟΠΑΠ.
Για να επιτευχθούν αυτοί οι χρόνοι, ο Οργανισμός θα πρέπει να ανοίγει από τις αρχές του 2015 πάνω από 50 καταστήματα κάθε μήνα, με τους αναλυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης