Επιχειρήσεις

Στη Βουλή παρά τις αντιδράσεις ο φιλικός διακανονισμός ΟΛΠ - Cosco

Στη Βουλή παρά τις αντιδράσεις ο φιλικός διακανονισμός ΟΛΠ - Cosco
Η τροπολογία εκτιμάται ότι θα κατατεθεί τη Βουλή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας
Στη Βουλή, πιθανότατα μέσω τροπολογίας, αναμένεται να τεθεί το αναθεωρημένο σχέδιο φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ και Cosco, που προβλέπει επενδυτικά έργα ύψους 230 εκατ. ευρώ στο λιμάνι.
Η τροπολογία εκτιμάται ότι θα κατατεθεί τη Βουλή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο υπεγράφη στις 27 Νοεμβρίου από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ ΑΕ κ. Γιώργο Ανωμερίτη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΕΠ ΑΕ cpt. Fu Cheng Qiu, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του ΟΛΠ, η επιχειρηματική - επενδυτική αυτή Συμφωνία ύψους 230.000.000 αφορά την κατασκευή του δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ Εμπορευματοκιβωτίων, την κατασκευή για λογαριασμό του ΟΛΠ Α.Ε. του Προβλήτα Πετρελαιοειδών και την εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού στις Προβλήτες II και ΙΙΙ.
Επί των εσόδων που θα προκύψουν συνολικά από τη λειτουργία των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων υπό τη διαχείριση της ΣΕΠ Α.Ε., ο ΟΛΠ θα εισπράττει το 24,5%, ήτοι το 2021 βάσει των προϋπολογισθέντων μεγεθών ποσό 109.314.280 εκ. ευρώ, όσο δηλαδή ο σημερινός του κύκλος εργασιών.
Το τελικό κείμενο του φιλικού διακανονισμού έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.
Από την πλευρά του οι λιμενεργάτες αντιδρούν στη συμφωνία και προειδοποιούν και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Την ίδια στιγμή το σύνολο σχεδόν των φορέων του λιμανιού και του Πειραιά που αναμένουν τη δικαίωσή τους από το ΣτΕ για την ακύρωση της διαδικασίας πώλησης του 67%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης