Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά οι επενδύσεις στην Ελλάδα - Το εμπορικό κέντρο της ΒlackRock... και ο Λάτσης

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά οι επενδύσεις στην Ελλάδα - Το εμπορικό κέντρο της ΒlackRock... και ο Λάτσης
Οι συνεχείς αναβολές, η μεγἀλη γραφειοκρατία και οι μακροχρόνιες καθυστερήσεις έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση των στελεχών της Artume
Aπογοήτευση φαίνεται να επικρατεί στα στελέχη της Artume - που ανήκει στον γνωστό επενδυτικό οίκο BlackRock - η οποία εδώ και επτά χρόνια προσπαθεί να κατασκευάσει εμπορικό κέντρο στην Ακαδημία Πλάτωνος.
Οι συνεχείς αναβολές, η μεγἀλη γραφειοκρατία και οι μακροχρόνιες καθυστερήσεις έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση των στελεχών της Artume, η οποία σxεδιάζει να επενδύσει 300 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ενός εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας 55.000 τ.μ., με την επωνυμία Academy Gardens.
Πηγές προσκείμενες στην εταιρεία φέρεται να αναφέρουν το παράδειγμα των δύο εμπορικών κέντρων της Lamda Development (Golden Hall και Μall), τα οποία μέσα από μια σειρά παράτυπων διαδικασιών κατάφεραν να λάβουν άδεια και να κατασκευαστούν.
Το Mall μάλιστα – και με την βούλα του ΣτΕ – αποτελεί το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης.
Και το ερώτημα που γεννιέται είναι:
Γιατί θα πρέπει να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τις επενδύσεις στην Ελλάδα, όταν μάλιστα μερικές από αυτές αν και δεν είναι σύννομες, προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.
H Artume έχει βρεθεί αντιμέτωπη και με τις προσφυγές των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο τροποποιούσε «τον συντελεστή δόμησης των οικοπέδων και το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος στην περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος του ρυμοτομικού σχεδίου Αθηνών».
Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ εξέδωσε τις υπ΄ αριθμ. 2261 και 2262/2014 αποφάσεις του με τις οποίες απέρριψε και τις δύο προσφυγές και ως εκ τούτου θα πρέπει να εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα για την επίμαχη περιοχή το οποίο θα προβλέπει μειωμένο συντελεστή δόμησης.
Ειδικότερα το ΣτΕ δεσμεύει τη Διοίκηση ότι η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, που θα ακολουθήσει για το τμήμα αυτό, πρέπει να εναρμονιστεί με τους στόχους του ΟΡΣΑ για την περιοχή, με τις μελέτες του Δήμου Αθηναίων αλλά και τις γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών των υπουργείων Πολιτισμού και Περιβάλλοντος που συμφωνούν για μειωμένους συντελεστές (2,1 Σ.Δ. και 15 μ. ύψος).
Στο ενδιάμεσο διάστημα δεν είναι δυνατό να εκδοθεί καμία οικοδομική άδεια. 
Να σημειωθεί ότι στην Ακαδημία Πλάτωνος και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Κηφισού και Λένορμαν, η Artume έχει αποκτήσει από το 2007 εκτάσεις συνολικής επιφάνειας πλησίον των 20 στρεμμάτων, όπου στο παρελθόν στεγάζονταν εγκαταστάσεις της κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη, καταβάλλοντας ποσό της τάξεως των 37 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης