Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νέα απειλή από την Moody’s: Σε καθεστώς παρακολούθησης η αξιολόγηση «Ba3» του ΟΤΕ

tags :
Νέα απειλή από την Moody’s: Σε καθεστώς παρακολούθησης η αξιολόγηση «Ba3» του ΟΤΕ
"Η αξιολόγηση των κρατικών ομολόγων ασκούν επιπλέον πίεση στην αξιολόγηση του ΟΤΕ"
Σε καθεστώς παρακολούθησης (review for downgrade) έθεσε την αξιολόγηση «Βa3» του ΟΤΕ ο οίκος Moody’s, απειλώντας τον Οργανισμό με άμεση υποβάθμιση.
Ειδικότερα, στον απόηχο της απόφασης της Moody’s να θέσει σε καθεστώς παρακολούθησης την αξιολόγηση «Caa1» της Ελλάδας, ο αμερικανικός οίκος απειλεί με υποβάθμιση και τον ΟΤΕ.
«Αν και ο ΟΤΕ έχει λάβει μέτρα για την θωράκισή του έναντι της ελληνικής οικονομίας, εντούτοις η εταιρεία διατηρεί καίρια θέση στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας, καθώς το 70% των εσόδων προέρχεται από την ελληνική αγορά» επισημαίνει η Moody’s.
«Επομένως, η αξιολόγηση του ΟΤΕ παραμένει εξαρτημένη από τις συνθήκες της εγχώριας οικονομίας. Η αξιολόγηση των κρατικών ομολόγων ασκούν επιπλέον πίεση στην αξιολόγηση του ΟΤΕ» σημειώνει εν συνεχεία.
Ωστόσο, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναγνωρίζει την περιορισμένη έκθεση του ΟΤΕ στις εγχώριες τράπεζες και τις προσπάθειες ανάπτυξης σχέσεων με διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
«Επομένως, ο ΟΤΕ δύναται να διαθέτει υψηλότερη αξιολόγηση από την Ελλάδα» σημειώνει εν συνεχεία.
Όμως, προειδοποιεί, η αβεβαιότητα για την έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της νέας κυβέρνησης και των πιστωτών ασκεί πιέσεις στην πιστοληπτική ικανότητα του ΟΤΕ.
Η υψηλή έκθεση του ΟΤΕ στην ελληνική αγορά (70% των εσόδων) συνιστά σαφές μειονέκτημα για την αξιολόγηση του Οργανισμού, διατείνει εν συνεχεία.
Καταλήγοντας, υπογραμμίζει πως η αξιολόγηση «Ba3» του ΟΤΕ θα υποβαθμιστεί σε περίπτωση όπου:
- υποβαθμιστεί η αξιολόγηση της Ελλάδας
- επιδεινωθούν οι συνθήκες τις εγχώριας οικονομίας
- αναπάντεχης πίεσης στη ρευστότητα της εταιρείας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης