Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

FHL Κυριακίδης: Θα διανείμει προσωρινό μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2014

FHL Κυριακίδης: Θα διανείμει προσωρινό μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2014
Ημερομηνία έναρξης καταβολής του ορίστηκε η 27η Μαρτίου
Τη διανομή προσωρινού μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης εταιρείας FHL Κυριακίδης.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας κατά τη συνεδρίαση της 18ης Φεβρουαρίου 2015 αποφάσισε τη διανομή προσωρινού μερίσματος ποσού (μεικτού) 0,10 ευρώ ανά μετοχή, έναντι του καταβλητέου μερίσματος της εταιρικής χρήσης 2014.
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το ποσό του προμερίσματος (0,10 ευρώ/μετοχή) προσαυξάνεται με το ποσό προμερίσματος που αντιστοιχεί στις 142.002 ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρεία και συνεπώς ανέρχεται σε 10,06 λεπτά ανά μετοχή (0,1006 ευρώ/μετοχή).
Το εν λόγω ποσό προμερίσματος υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 10% και συνεπώς οι μέτοχοι θα λάβουν καθαρό ποσό 9,054 λεπτά ανά μετοχή (0,09054 ευρώ/μετοχή).
Ημερομηνία Αποκοπής Δικαιώματος Προμερίσματος ορίσθηκε η 19η Μαρτίου 2015. Δικαιούχοι Προμερίσματος: οι Μέτοχοι της Εταιρείας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων την 20η Μαρτίου 2015 (record date).
Ημερομηνίας έναρξης Καταβολής Προμερίσματος ορίστηκε η 27η Μαρτίου 2015.
Η πληρωμή του προμερίσματος θα πραγματοποιείται είτε μέσω των χειριστών των μετόχων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων είτε μέσω του Δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» (πληρώτρια τράπεζα).
Για την είσπραξη οι κ.κ. Μέτοχοι θα πρέπει κατά την προσέλευση τους στο Τραπεζικό Κατάστημα να προσκομίσουν το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, τον Α.Φ.Μ. και ένα αντίγραφο με τα στοιχεία της μερίδας τους στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων.
Η είσπραξη του προμερίσματος από τρίτο πρόσωπο είναι δυνατή, εφόσον προσκομίσει, εκτός των ανωτέρω, και εξουσιοδότηση με τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου μετόχου όσο και του εξουσιοδοτούμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. και Α.Φ.Μ), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του από Αστυνομική ή άλλη αρμόδια αρχή.
Η διαδικασία καταβολής του προμερίσματος μέσω της Τράπεζας «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» θα είναι δυνατή μέχρι την 31.12.2015, μετά την οποία, όσοι από τους δικαιούχους μετόχους δεν έχουν εισπράξει το προμέρισμα, η πληρωμή θα γίνεται από την έδρα της εταιρείας (ΒΙΟ.ΠΑ Προσοτσάνης, Δήμος Προσοτσάνης της Π.Ε. Δράμας, Τμήμα εξυπηρέτησης μετόχων, τηλ. 25220 23514-5).

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης