Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κόντρα τέμπο σ’ όλο το Χ.Α. ΕΛΠΕ και Motor Oil με ράλι έως +7,4% – Που αποδίδεται η καλή εικόνα στο ταμπλό σήμερα

Κόντρα τέμπο σ’ όλο το Χ.Α. ΕΛΠΕ και Motor Oil με ράλι έως +7,4% – Που αποδίδεται η καλή εικόνα στο ταμπλό σήμερα
Ξεχώρισαν σήμερα οι μετοχές των ΕΛΠΕ και Motor Oil με άνοδο 3,06% και +7,42% αντίστοιχα, σε μια λίαν πτωτική αγορά
(upd 4) Έντονα ανοδικά, κόντρα τέμπο σε όλη την αγορά κινήθηκαν σήμερα οι μετοχές των διυλιστηρίων της χώρας Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil.
Πιο αναλυτικά, ο τίτλος των ΕΛΠΕ ενισχύθηκε κατά 3,06% στα 3,71 ευρώ (έφτασε έως το +3,89%) με ισχυρό όγκο 780.000 τεμάχια,
Η μετοχή της Motor Oil ενισχύθηκε κατά 7,42% στα 7,24 ευρώ (έφτασε έως το +7,72%) με όγκο 361.000 τεμάχια.
Κύκλοι της αγοράς αποδίδουν την άνοδο των δύο μετοχών – κόντρα μάλιστα στο πτωτικό momentum του υπολοίπου Χ.Α. – στη γενικότερη κινητικότητα που υπάρχει στον ενεργειακό χώρο εσχάτως.
Υπάρχει το ενεργειακό άνοιγμα της χώρας στη Ρωσία με την επικείμενη συμφωνία για το αγωγό που (αν… γίνει) θα επηρεάζει το κόστος ενέργειας πολλών εγχώριων ομίλων.
Παράλληλα, οι μειώσεις των τιμών που δρομολογεί η κυβέρνηση για τη ΔΕΠΑ, θα εξασφαλίσει μειωμένο κόστος ηλεκτρισμού στις ενεργοβόρες βιομηχανίες.
Επίσης, η δρομολογούμενη άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν, φαίνεται πως φέρνει δημιουργικό αναβρασμό σ’ όλες τις πετρελαϊκές εταιρείες της Ευρώπης.
Η δρομολογούμενη άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν θα ωφελήσει τους δύο ελληνικούς ομίλους, καθώς υπάρχουν παραδοσιακά σχέσεις.
Θα φέρει καλύτερους όρους πληρωμής και γενικώς θα «ξεμπλοκάρει» σημαντικές δουλειές.
Βεβαίως, τουλάχιστον για τη μετοχή των ΕΛΠΕ ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνος Χατζηδάκης τονίζει ότι οι λόγοι της ανόδου της μετοχής, συνδέονται με τις εξαιρετικές επιδόσεις που έχουν και τα τρία διυλιστήρια του ομίλου.
Πιο αναλυτικά, τονίζει ότι τόσο τα διυλιστήρια Ασπροπύργου και Ελευσίνας όσο και αυτό της Θεσσαλονίκης, σημειώνουν εξαιρετικές επιδόσεις, δίνοντας ώθηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης