Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο νέος υπερ - όμιλος - Έκλεισε η συμφωνία Σκλαβενίτη - Βερόπουλου - Επιβεβαίωση bankingnews

Ο νέος υπερ - όμιλος - Έκλεισε η συμφωνία Σκλαβενίτη - Βερόπουλου - Επιβεβαίωση bankingnews
δημιουργείται ένας μεγάλος ελληνικός όμιλος στην αγορά λιανικής που θα λειτουργεί συνολικά 342 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα
Έκλεισε το μεγάλο deal στο λιανεμπόριο, καθώς η συμφωνία Σκλαβενίτη - Βερόπουλου δημιουργεί τον νέο υπερ-όμιλο στον κλάδο.
Ο Όμιλος Σκλαβενίτη προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας με τον Όμιλο Βερόπουλου για την απόκτηση των δραστηριοτήτων του τελευταίου στην Ελλάδα, εξέλιξη η οποία επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχε αποκαλύψει από τις 21 Μαρτίου το www.bankingnews.gr.
Η απόκτηση αυτή θα υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού του Ομίλου Βερόπουλου και τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, προσπάθεια η οποία ήδη έχει ξεκινήσει εντατικά και η οποία επιδιώκει, με την βοήθεια του Ομίλου Σκλαβενίτη, την ορθολογική αναδιάρθρωση των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης Βερόπουλου στην Ελλάδα.
Εκτιμάται ότι η ολοκλήρωση της υπογραφείσης συμφωνίας και η πλήρωση των σχετικών προϋποθέσεων θα καταστεί δυνατή εντός του έτους.
Μετά την παραπάνω συμφωνία των δύο εταιρειών δημιουργείται ένας μεγάλος Ελληνικός Όμιλος στην αγορά λιανικής και cash & carry που θα λειτουργεί συνολικά 342 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Η συμφωνία αυτή εμπίπτει στις διατάξεις περί εγκρίσεώς της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, εντός δε των επομένων ημερών θα υποβληθεί η σχετικώς προβλεπόμενη γνωστοποίηση.

Τι ανέφερε από τις 21 Μαρτίου το www.bankingnews.gr

Στα χέρια του Σκλαβενίτη ο Βερόπουλος: Η θηλιά των υποχρεώσεων και ο άνθρωπος - κλειδί

Έκλεισε προ ημερών το deal Βερόπουλου με Σκλαβενίτη, με την υπογραφή και της τελικής συμφωνίας για την δημιουργία ενός από τους πιο ισχυρούς παίκτες στο κλάδο του λιανεμπορίου.
Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη στα κεντρικά γραφεία του Βερόπουλου, έχει έρθει ως επικεφαλής άνθρωπος από τον Όμιλο Σκλαβενίτη.
Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών προβλέπει την απόκτηση του 60% της Βερόπουλος (της μητρικής) από την Σκλαβενίτης, με την προοπτική εξαγορά του υπολοίπου 40% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Σύμφωνα με τη συμφωνία τα καταστήματα VERO σε Σερβία και ΠΓΔM θα παραμείνουν στον έλεγχο του Νίκου Βερόπουλου.
Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις τονίζουν ότι το deal δεν θα ανακοινωθεί ακόμη επίσημα, αφού πρέπει να πάρει πρώτα το "πράσινο φως" από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Και η διαδικασία αυτή δεν θα είναι εύκολη, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, καθώς ο Σκλαβενίτης μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο έχει πραγματοποιήσει ήδη δύο επιθετικές εξαγορές (Χαλκιαδάκη και Makro).
Ως εκ τούτου εκφράζονται επιφυλάξεις αν η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα συναινέσει και σε μία τρίτη, αυτή του Βερόπουλου.
Πάντως, από το περασμένο Σάββατο, τα ράφια της Βερόπουλος, έχουν αρχίσει ξανά να γεμίζουν με προϊόντα, από προμηθευτές που είχαν σταματήσει μαζί του την συνεργασία, λόγω μη καταβολής πληρωμών.
Ηταν άλλωστε γνωστό ότι ο όμιλος Βερόπουλου, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα ρευστότητας, ενώ καθυστερήσεις υπάρχουν και στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
Οι επαφές των δύο πλευρών ξεκίνησαν μετά από παραίνεση των πιστωτριών τραπεζών και ειδικά των πιστωτών της Βερόπουλος η οποία το 2013 βρέθηκε με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και προέβη σε ρυθμίσεις ενώ στις οικονομικές της καταστάσεις των συνολικό ύψος των οφειλών προς τα ταμεία διαμορφώνεται σε περισσότερα από 13 εκ Ευρώ.
Πληροφορίες του bankingnews αναφέρουν ότι η Βερόπουλος, είχε την τελευταία τριετία εξετάσει πολλούς τρόπους προστασίας από τους πιστωτές της, μία διαδικασία όμως που όπως ακούγεται δεν προχώρησε λόγων των πολλών ιδιόκτητων καταστημάτων της αλυσίδας αλλά και την μη συγκέντρωση του απαιραίτητου ποσοστού των πιστωτών που θα οδηγούσαν σε μία τέτοια λύση.

Eλένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης