Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε υψηλό 6ετίας η Motor Oil! - Ιστορική κερδοφορία, εισροές από ξένους και λόγω MSCI Greece

Σε υψηλό 6ετίας η Motor Oil! - Ιστορική κερδοφορία, εισροές από ξένους και λόγω MSCI Greece
Από τις 12 Νοεμβρίου του 2009 είχε να κλείσει πάνω από τα 11 ευρώ η μετοχή της Motor Oil -- Σε ευνοϊκή συγκυρία ο όμιλος
Ιστορική κερδοφορία στο 6μηνο, καθώς και εισροές και ψήφος εμπιστοσύνης λόγω της διαφαινόμενης εισαγωγής της στο δείκτη MSCI Greece φαίνεται πως είναι τα κυρίαρχα στοιχεία που ιντριγκάρουν τους μετόχους της Motor Oil που πάει από το καλό στο καλύτερο.
Η μετοχή δείχνει εντυπωσιακή ανθεκτικότητα και άριστη πορεία στο ταμπλό του Χ.Α. ασχέτως γενικότερου κλίματος όλους τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα πλέον να έχει φτάσει στα 11 ευρώ, μετά από μια 6ετία!
Πιο αναλυτικά χθες έκλεισε στα 11,01 ευρώ, ξεπερνώντας τα 11 ευρώ (σε κλείσιμο) για πρώτη φορά από τις 12 Νοεμβρίου του 2009! Ασφαλώς αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. «Κλειδί» για την ψήφο εμπιστοσύνης των ξένων – σοβαρών και συντηρητικών – χαρτοφυλακίων είναι η εξαιρετική εικόνα αποτελεσμάτων της Motor Oil στο πρώτο 6μηνο του 2015, όπου παρουσίασε την υψηλότερη κερδοφορία από καταβολής του ομίλου! Εύλογα αναμένεται παρόμοιο ή και καλύτερο 9μηνο, με ότι συνεπάγεται αυτό.
Παράλληλα, η μετοχή της Motor Oil φαίνεται πως θα προστεθεί μαζί με αυτή της ΔΕΗ στο δείκτη MSCI Greece στη θέση των Πειραιώς και Eurobank που λόγω κεφαλαιοποίησης, θα βγουν από το δείκτη.
Η Wood & Company σε πρόσφατη έκθεσή της προέβλεψε ότι κατά πάσα πιθανότητα οι Motor Oil και ΔΕΗ θα πάρουν τη θέση των δύο τραπεζικών μετοχών στην καθιερωμένη εξαμηνιαία αναπροσαρμογή των δεικτών MSCI.
Οι αλλαγές θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, αλλά θα τεθούν σε ισχύ από τη συνεδρίαση της Τρίτης 1η Δεκεμβρίου.
Όπως αναφέρει ο οίκος ο βασικός λόγος διαγραφής των δύο τραπεζικών μετοχών από τον MSCI Greece είναι η (πενιχρή) κεφαλαιοποίησή τους σε σταθμισμένους όρους με το free float (Free Float Market Capitalization), το οποίο βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από το ελάχιστο όριο των 400 εκατ. δολαρίων που είναι το… πλαφόν για παραμονή στο δείκτη MSCI.
Σήμερα, η ΔΕΗ αποτιμάται στα 1,24 δισ. ευρώ ενώ η Motor Oil έχει κεφαλαιοποίηση 1,21 δισ. ευρώ.
Γενικώς όλο το τελευταίο διάστημα οίκοι όπως Deutsche Bank και JP Morgan έχουν «χτίσει» θέσεις στη μετοχή της Motor Oil, είτε για λογαριασμό δικό τους, είτε πελατών τους.

Τι λένε οι αναλυτές

Όλες οι τελευταίες εκθέσεις των αναλυτών έχουν δώσει υψηλότερες τιμές για τον τίτλο της Motor Oil όπως η ING που αύξησε την τιμή στόχο στα 13,00 από 10,50 ευρώ, διατηρώντας σύσταση για αγορά της μετοχής.
Οι αναλυτές της UBS έχουν επανέλθει πρόσφατα με νέα υψηλότερη τιμή-στόχου για την μετοχή, καθώς ο οίκος αυξάνει στα 12,00 ευρώ από 10,50 πριν την τιμή-στόχο για την μετοχή.
Από την πλευρά τους οι αναλυτές της Alpha Finance δίνουν νέα υψηλότερη τιμή-στόχο στα 11,00 από 9,80 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση υπεραπόδοσης.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, 12:51 μ.μ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης