Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intracom Defense Electronics: Υπέγραψε συμφωνητικό στρατηγικής συνεργασίας με την Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Intracom Defense Electronics: Υπέγραψε συμφωνητικό στρατηγικής συνεργασίας με την Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα
Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο δημιουργίας μιας συντονισμένης, συνδυαστικής αξιοποίησης των επιμέρους τεχνολογικών πλεονεκτημάτων φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον χώρο της άμυνας
Στην υπογραφή συμφωνητικού στρατηγικής συνεργασίας με την Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα προχώρησε η Intracom Defense Electronics .
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στην υπογραφή συμφωνητικού στρατηγικής συνεργασίας με τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία στον χώρο των ηλεκτρονικών και επικοινωνιών αμυντικών συστημάτων IDE (Intracom Defense Electronics) προχώρησαν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ ΑΒΕΕ), η μοναδική κρατική εταιρεία παραγωγής όπλων και πυρομαχικών στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 25 Ιαν. 2016.
Η συμφωνία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο δημιουργίας μιας συντονισμένης, συνδυαστικής αξιοποίησης των επιμέρους τεχνολογικών πλεονεκτημάτων φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον χώρο της άμυνας και της ευθυγράμμισης προς τις τάσεις της αγοράς και τις πρακτικές ανταγωνισμού σε διεθνές επίπεδο.
Το συμφωνητικό έχει ιδιαίτερη σημασία για τις δύο εταιρείες καθώς:
• Εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της Εγχώριας Αμυντικής και Τεχνολογικής Βάσης για την ασφάλεια εφοδιασμού και την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων, με μειωμένο κόστος κύκλου ζωής και υψηλή επιχειρησιακή διαθεσιμότητα.
• Δημιουργεί σημαντικά επιχειρηματικά οφέλη, καθώς και αύξηση της εγχώριας βιομηχανικής συμμετοχής και απασχόλησης.
• Προσφέρει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα ως προς το εύρος των υπό ανάληψη έργων στο χώρο της άμυνας και της αντίστοιχης υποστήριξης τους (FoS-Follow on Support), τη δυνατότητα ανάπτυξης οικονομιών κλίμακας και μείωσης του κόστους.
• Δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για την ενίσχυση της εξωστρέφειας μέσω της προώθησης των έργων, που θα προκύψουν από τη συνεργασία των δύο εταιρειών, σε πελάτες του εξωτερικού.
Το συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ ΕΑΣ και IDE υπεγράφη από τους διευθύνοντες συμβούλους των δύο εταιρειών, Κοσμά Χρηστίδη και Γεώργιο Τρουλλινό αντίστοιχα, παρουσία του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, Αντιναυάρχου Π.Ν. ε.α. Κυριάκου Κυριακίδη και στελεχών των δύο εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης