Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Moody's: Υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Frigoglass σε «Caa1» λόγω ακύρωσης συμφωνίας με GZI Group

tags :
Moody's: Υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Frigoglass σε «Caa1» λόγω ακύρωσης συμφωνίας με GZI Group
Αιτία της υποβάθμισης της Frigoglass από τη Moody's είναι η ακύρωση της συμφωνίας πώλησης των υαλουργικών δραστηριοτήτων της στο GZI Group
Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Frigoglass σε «Caa1» από «B2», προχώρησε τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 ο διεθνής οίκος Moody's Investors Service, υποβαθμίζοντας παράλληλα και την αξιολόγηση Πιθανότητας Αθέτησης Πληρωμών της(PDR) σε «Caa1-PD» από «B2-PD».
Επιπλέον, ο Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση των μη εξασφαλισμένων ομολόγων έκδοσης του χρηματοδοτικού οχήματος Frigoglass Finance B.V. και λήξης 2018, από «B2» σε «Caa1».
Η προοπτική επαναξιολόγησης όλων των ανωτέρω αξιολογήσεων υποβαθμίστηκε σε «αρνητική», από «εξελισσόμενη».
Όπως εξηγεί ο Moody's σε αναλυτική του ανακοίνωση, οι πολλαπλές υποβαθμίσεις της Frigoglass αποτελούν συνέπεια της ανακοίνωσης της εταιρείας την 26η Φεβρουαρίου 2016, ότι ακυρώνεται η πώληση των υαλουργικών της δραστηριοτήτων σε Νιγηρία και Ντουμπάι προς τον όμιλο GZI, έναν μεγάλο παραγωγό κυτίων αναψυκτικών της Δυτικής Αφρικής.
Όπως ανακοινώθηκε, η πώληση ακυρώθηκε λόγω αδυναμίας εξεύρευσης χρηματοδότησης για την εξαγορά από τον όμιλο GZI.
Με βάση την αρχική συμφωνία μεταξύ Frigoglass και GZI, η πρώτη θα λάμβανε από τη δεύτερη 200 εκατ. δολάρια ΗΠΑ κατά τη στιγμή υπογραφής της συμφωνίας, ενώ ένα επιπλέον ποσό 25 εκατ. δολαρίων θα της προσφερόταν σε δύο δόσεις στην επόμενη διετία.
Η Frigoglass θα χρησιμοποιούσε τα έσοδα από την πώληση για την ουσιαστική μείωση του δανεισμού της (354 εκατ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου 2015) και τη βελτίωση της ρευστότητάς της.
Μαζί με την ανακοίνωση της ακύρωσης της συμφωνίας, η Frigoglass ανακοίνωσε ότι προχωρά σε στρατηγικό ανασχεδιασμό της πορείας της με τρόπο τέτοιο, ούτως ώστε να διασφαλίσει τη ρευστότητά της και τη χρηματο-οικονομική της διάρθρωση.
Η Frigoglass βρίσκεται αντιμέτωπη με βραχυπρόθεσμο χρέος 107 εκατ. ευρώ, ενώ ο Moody's κάνει λόγο και για αδύναμες «επιδόσεις» στο εννεάμηνο 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης