Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τραγέλαφος στο ΔΣ του Mega - Ο ΔΟΛ ξεκαθάρισε ότι δεν επενδύει στην ΑΜΚ, στηρίζει ο Βαρδινογιάννης

Τραγέλαφος στο ΔΣ του Mega - Ο ΔΟΛ ξεκαθάρισε ότι δεν επενδύει στην ΑΜΚ, στηρίζει ο Βαρδινογιάννης
Δεν προτίθεται να βάλει ούτε ευρώ ο ΔΟΛ, με το ποσοστό του να αναμένεται να υποχωρήσει στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 15%
Τραγελαφικές καταστάσεις εκτυλίχθησαν στο τελευταίο ΔΣ της Τηλέτυπος, το οποίο οδηγήθηκε σε αδιέξοδο σε ότι αφορά στην αύξηση κεφαλαίου γεγονός που είχε ως πρώτο αντίκτυπο την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής που αποφάσισε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η πλευρά του ΔΟΛ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να βάλει ούτε ένα ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και έτσι η αντιπαράθεση επικεντρώθηκε μεταξύ της των ομίλων Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα.
Ο όμιλος Βαρδινογιάννη δήλωσε πρόθυμος να καλύψει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου το ποσό των 10 εκ ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι θα τοποθετήσει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στέλεχος της απολύτου εμπιστοσύνης του ο οποίος κατά πληροφορίες θα είναι ο επικεφαλής του ομίλου Αττικών Εκδόσεων κος Θεοχάρης Φιλιππόπουλος.
Από την πλευρά του ο όμιλος Μπόμπολα δήλωσε ότι θα βάλει 5 εκ Ευρώ μαζί με τον όμιλο του κ. πρόεδρου της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ) και Ιδρυτή και προέδρου του Ομίλου «24Media», Δημήτρη Μάρη δηλαδή από 2,5 εκ Ευρώ ο κάθε ένας.
Απαίτησε όμως την αποπληρωμή όλων των υποχρεώσεων του Mega προς την εταιρία παραγωγής Άνωση και ταυτόχρονα την τοποθέτηση στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του κ. Θωμά Σωζιόπουλου του οποίου σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η σύζυγος ελέγχει την εταιρία καθαρισμού των κτιρίων της Τηλέτυπος και προμηθεύει ταυτόχρονα με απορρυπαντικά και χαρτικά το Μεγάλο κανάλι μετά από προτροπή του κ. Φώτη Μπόμπολα.
Η επιμονή της πλευράς Μπόμπολα στο να γίνει αποδεκτή η πρότασή της οδήγησε σύμφωνα με πληροφορίες σε μεγάλη σύγκρουση με την πλευρά Βαρδινογιάννη και στη διακοπή του ΔΣ το οποίο θα επαναληφθεί αύριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλευρά Βαρδινογιάννη με τα 10 εκ ευρώ που προτίθεται να τοποθετήσει αποκτά το 22% του κεφαλαίου της εταιρίας γεγονός που δεν της δίνει τον έλεγχο.
Από την άλλη πλευρά ο όμιλος Μπόμπολα εφ όσον συνεργαστεί με τον όμιλο Μάρη με τα 5 εκ ευρώ και συμμετάσχει στην αύξηση θα κατέχουν ποσοστό 33% δηλαδή την καταστατική μειοψηφία, ενώ ο όμιλος ΔΟΛ υποχωρεί στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 15% γεγονός που τον καθιστά ρυθμιστή των εξελίξεων.
Επισημαίνεται ότι αν η πλευρά Βαρδινογιάννη καλύψει το σύνολο της αύξησης γίνεται ο ισχυρός μέτοχος του καναλιού αλλά όχι ο απόλυτος ρυθμιστής καθώς Πήγασος και ΔΟΛ από κοινού ελέγχουν πάνω από 33% του κεφαλαίου δηλαδή ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας.
Είναι προφανές ότι και μόνο η παράθεση των ποσοστών δείχνει το πολυσύνθετο του προβλήματος του Mega.
Βέβαια ο κ. Μ. Καψής επιχείρησε να καθησυχάσει το προσωπικό του καναλιού και ειδικά τους δημοσιογράφους ότι αύριο θα βρεθεί λύση στο ΔΣ πράγμα που δεν όμως καθόλου βέβαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης