Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι απίστευτες αμοιβές των πρώην μετόχων της Νηρεύς που την έφεραν κοντά στη χρεοκοπία

tags :
Οι απίστευτες αμοιβές των πρώην μετόχων της Νηρεύς που την έφεραν κοντά στη χρεοκοπία
Η εταιρία βρέθηκε ένα βήμα πριν την κατάρρευση αλλά οι πρώην βασικοί μέτοχοι θα εισπράξουν για τρία χρόνια περί το 1,5 εκατ. ευρώ
Μπορεί να έχουν πλέον ελάχιστο ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της Νηρέας και οι μετοχές που κατέχουν να είναι σχεδόν στο σύνολό τους ενεχυριασμένες στις τράπεζες για προσωπικά δάνεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνουν χωρίς αμοιβές και μάλιστα παχυλές.
Ο λόγος για τους πρώην βασικούς μέτοχους του ομίλου Νηρέα κ.κ. Αριστείδη Μπελλέ και Νικόλαο Χαβιαρά, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι ο όμιλος κατέρρευσε και διασώθηκε από τις τράπεζες συνεχίζουν να απολαμβάνουν δυσθεώρητων αμοιβών.
Με την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης ο κ. Μπελλές έχει από 1 Ιουλίου του 2015 και έως και 1 Ιουλίου του 2018 σύμβαση με τη Νηρέας, η οποία προβλέπει ετήσια συνολική μικτή αμοιβή, ύψους €300.000 και την παροχή χρήσης μισθωμένου αυτοκινήτου, ιδιωτικής ασφάλισης, εταιρικού κινητού τηλεφώνου και εταιρικής πιστωτικής κάρτας για την εξυπηρέτηση εταιρικών σκοπών (sic).
Ο κ. Νικόλαος Χαβιαράς από την πλευρά του υπέγραψε την ίδια ημερομηνία σύμβαση η οποία προβλέπει ετήσια μικτή αμοιβή €150.000 και την παροχή χρήσης μισθωμένου αυτοκινήτου, ιδιωτικής ασφάλισης, εταιρικού κινητού τηλεφώνου και εταιρικής πιστωτικής κάρτας για την εξυπηρέτηση εταιρικών σκοπών (sic).
Και οι δύο συμβάσεις είναι εξαρτημένης εργασίας, ενώ τόσο ο κ. Μπελλές όσο και ο κ. Χαβιαράς παύουν, πέραν της απώλειας της μετοχικής δεσπόζουσας θέσης στην εταιρία, να έχουν και εκτελεστικές αρμοδιότητες.
Οι δύο συμβάσεις αναμένεται να κοστίσουν στη Νηρεύς σε διάστημα τριετίας ποσό της τάξεως των 1,5 εκατ. ευρώ.

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης