Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γιατί μετατέθηκε για σήμερα Τετάρτη 23/3 το ΔΣ του Mega; - Ο Βαρδινογιάννης σχεδιάζει να επενδύσει 15 εκατ

tags :
Γιατί μετατέθηκε για σήμερα Τετάρτη 23/3 το ΔΣ του Mega; - Ο Βαρδινογιάννης σχεδιάζει να επενδύσει 15 εκατ
Τα 15 εκ. ευρώ του ομίλου Βαρδινογιάννη, ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, το ερωτηματικό Μπόμπολα, ο απρόβλεπτος παίκτης Ψυχάρης και οι φήμες για Μαρινάκη
Για σήμερα που εκπνέει και η καταληκτική προθεσμία που έθεσαν οι πιστώτριες τράπεζες για την υλοποίηση συγκεκριμένων υποχρεωτικών κινήσεων μετατίθενται οι αποφάσεις του Δ.Σ. του Mega.
Η χθεσινή συνεδρίαση σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ματαιώθηκε λόγω του απρόοπτου συμβάντος του θανάτου στενού συγγενικού προσώπου ενός εκ των βασικών μετόχων της εταιρίας.
Ωστόσο παρά την αναβολή υπάρχουν έντονες διεργασίες με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι στο παιγνίδι μπαίνει και ο όμιλος Αττικών Εκδόσεων μέσω του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου.
Οι Αττικές Εκδόσεις είναι προσδεδεμένες στο άρμα του ομίλου Βαρδινογιάννη με τον κ. Φιλιππόπουλο να αποτελεί τον άνθρωπο της επιλογής της οικογένειας του επιχειρηματία για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Στην επιλογή πάντως μέχρι σήμερα δεν έχει συμφωνήσει η πλευρά του ομίλου Μπόμπολα.
Ωστόσο τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν καθώς ο όμιλος Βαρδινογιάννη είναι διατεθειμένος να καλύψει ακόμα και το σύνολο της αύξησης τοποθετώντας κατ' ελάχιστο 15 εκ. ευρώ.
Το ερώτημα βέβαια είναι αν θα ακολουθήσει η οικογένεια Μπόμπολα η οποία την προηγούμενη φορά δήλωσε πρόθεση να τοποθετήσει από κοινού με τον Δ. Μάρη 5 εκ. ευρώ απαιτώντας, ωστόσο άμεση αποπληρωμής οφειλής μεγαλύτερου ποσού των 5 εκ. ευρώ προς την εταιρία Παραγωγής Άνωση.
Επισημαίνεται ότι η πλευρά Σταύρου Ψυχάρη έχει δηλώσει ότι προτίθεται να συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να προσελκύσει συνεργαζόμενα κεφάλαια όπως έγινε στο παρελθόν με τον όμιλο Ρέστη.
Στο πλαίσιο αυτό οι φήμες περί ενδιαφέροντος συμμετοχής του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στο Mega δεν αποκλείεται να έχουν βάση δεδομένης της καλής σχέσης των δύο πλευρών κατά το τελευταίο έτος.

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης