Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο περίμενε οι μέτοχοι της Druckfarben, ίσως και ένα μήνα ακόμη να παραμείνει σε αναστολή διαπραγμάτευσης

tags :
Στο περίμενε οι μέτοχοι της Druckfarben, ίσως και ένα μήνα ακόμη να παραμείνει σε αναστολή διαπραγμάτευσης
Η μετοχή τελεί υπό καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης από 29 Απριλίου λόγω πυρκαγιάς σε εγκαταστάσεις της εταιρείας
Ουδέν νεότερον από το μέτωπο της Druckfarben σε ό,τι αφορά την επιστροφή της εισηγμένης ξανά σε διαπραγμάτευση, η οποία είχε ανασταλεί μετά την πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο.
Πιο αναλυτικά, η διαπραγμάτευσης της μετοχής είχε σταματήσει στις 29 Μαρτίου μετά από την μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε εγκαταστάσεις της.
Τότε με ανακοίνωσή της η εταιρεία, έκανε λόγο για σημαντικότατες ζημιές στη μονάδα παραγωγής μελανιών εύκαμπτης συσκευασίας και μικρότερες στο κτίριο διοικητικών υπηρεσιών.
Σε ό,τι αφορά στη μονάδα οικοδομικών χρωμάτων αυτή παρέμεινε ανέπαφη, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία.
Μέχρι να υπολογιστούν οι ζημιές και να μπορέσει η εταιρεία να δώσει στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΧΑ συγκεκριμένα νούμερα για ζημιές, απώλεια κερδών κ.α. η μετοχή παραμένει εκτός διαπραγμάτευσης.
Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι οι εγκαταστάσεις και τα αποθέματα ήταν πλήρως ασφαλισμένα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με τους ασφαλιστές και ακόμα δεν υπάρχουν αποτελέσματα από τον έλεγχο και φυσικά νούμερα συγκεκριμένα για το ύψος της ζημιάς, της αποζημίωσης ή της απώλειας κερδών.
Μάλιστα δεν αποκλείεται να περάσει άλλος ένας μήνας μέχρι να υπάρξει σχετική ανακοίνωση και να επιστρέψει στο ταμπλό η εταιρεία, που σημειώνεται πως ήδη συμπληρώνει απουσία κάτι παραπάνω από ενάμιση μήνα.
Δημιουργείται ασφαλώς το ερώτημα γιατί πρέπει να περάσει τόσος καιρός μέχρι να γίνει γνωστό το ύψος της ζημιάς ή της αποζημίωσης.
Για παράδειγμα πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις άλλης εισηγμένης, της Creta Farms, μετά από ένα μήνα ανακοίνωσε πως εισέπραξε προκαταβολή από την ασφαλιστική.
Επιπλέον, η Κρι-Κρι που και στις δικές της εγκαταστάσεις είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στα τέλη του 2013, σχεδόν 15 μέρες μετά ανακοίνωσε το ύψος της ζημιάς και η μετοχή επέστρεψε σε διαπραγμάτευση.
Πάντως, πρέπει να σημειωθεί πως η εταιρεία δεν είχε και ιδιαίτερη δραστηριότητα στο ταμπλό του ΧΑ, αφού στο διάστημα που ήταν σε διαπραγμάτευση ο συνολικός όγκος δεν είχε ξεπεράσει τα 1.805 τεμάχια με τη μετοχή να έχει κάνει πράξη συνολικά σε 11 συνεδριάσεις μέσα στους τρεις μήνες του 2015.
Σύμφωνα τώρα με τα αποτελέσματα χρήσης που είχε δημοσιεύσει για τη χρήση 2015, η καθαρή θέση του ομίλου ήταν στα 17,6 εκατ. ευρώ, οι συνολικές υποχρεώσεις στα 52,6 εκατ. ευρώ, υπήρχαν απαιτήσεις 21,4 εκατ. ευρώ, αποθέματα 11 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα στα 7,2 εκατ. ευρώ.
Οι πωλήσεις είχαν ενισχυθεί οριακά και είχαν διαμορφωθεί στα 47,2 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 3,4 εκατ. ευρώ ενώ ο όμιλος επέστρεψε στην κερδοφορία εμφανίζοντας κέρδη 1,17 εκατ. ευρώ από ζημιά 1,36 εκατ. ευρώ στη χρήση 2014.
Από τον κύκλο εργασιών σημειώνεται πως τα 17,27 εκατ. ευρώ έχει πραγματοποιήσει ο κλάδος των οικοδομικών χρωμάτων και τα 29,98 εκατ. ευρώ ο κλάδος εύκαμπτης συσκευασίας.

Γ.Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης