Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συμφωνία τραπεζών για την Μαρινόπουλος στις 26/7 - Χωρίς διάσπαση θα υπάρξει deal με τον Σκλαβενίτη που επενδύει 75 εκατ

Συμφωνία τραπεζών για την Μαρινόπουλος στις 26/7 - Χωρίς διάσπαση θα υπάρξει deal με τον Σκλαβενίτη που επενδύει 75 εκατ
Πηγή, που μίλησε στο BankingNews.gr, δε μπόρεσε να κατανοήσει την σκοπιμότητα της δήλωσης του υπουργού Γ. Σταθάκη για την ύπαρξη νέων επενδυτών
Ένας και μοναδικός είναι ο επενδυτής και αυτός είναι ο όμιλος Σκλαβενίτης λέει έγκυρη πηγή του oμίλου Μαρινόπουλου.
Η ίδια πηγή δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης, Τουρισμού κ. Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν κι άλλοι επενδυτές, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις εξελίξεις στον όμιλο Μαρινόπουλο.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι «παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις.
Θεωρούμε ότι υπάρχουν περιθώρια και δυνατότητες να υπάρξει θετική κατάληξη στον κύκλο των διαπραγματεύσεων που περιλαμβάνει φυσικά τις τράπεζες, την εταιρεία και πιθανόν νέους επενδυτές στην εταιρεία».
Η ίδια πηγή δεν μπόρεσε να κατανοήσει την σκοπιμότητα της δήλωσης του υπουργού Γ. Σταθάκη για την ύπαρξη νέων επενδυτών.
«Δεν υπάρχει άλλος επενδυτής», τόνισε η ίδια πηγή στο bankingnews, με τη δήλωση του υπουργου να έχει προκαλέσει έκπληξη στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο διάσωσης του ομίλου συνεχίζονται και φαίνεται να προβλέπουν τη συμμετοχή του ομίλου Σκλαβενίτη με κεφάλαια ύψους 75 εκατ. ευρώ.
Οι τράπεζες που συμμετέχουν αναμένεται να χρηματοδοτήσουν το σχέδιο με κεφάλαια ύψους 360 εκατ. ευρώ.
Το σχέδιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 5 Αυγούστου με την υπογραφή του MoU μεταξύ των δύο πλευρών.
Το αγκάθι των διαπραγματεύσεων είναι η αποπληρωμή των προμηθευτών, ενώ οι προτάσεις που μέχρι σήμερα έχουν πέσει στο τραπέζι για «κούρεμα» δεν έχουν οριστικοποιηθεί.
Πάντως, οι συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις ελπίζουν ότι θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα και θα γίνει γνωστό σε 10 ημέρες.
Όλοι παλεύουν για τη εξεύρεση λύσης ανέφερε η ίδια πηγή ενώ απέφυγε να σχολιάσει το «κακό» σενάριο.

Τι ανέφερε το bankingnews στις 13:12 27 Ιουλίου του 2016

Προς συμφωνία οι τράπεζες για τον Μαρινόπουλο - Χωρίς διάσπαση «ειδικό» deal με τον Σκλαβενίτη

Σε μια κατ' αρχήν συμφωνία κατέληξαν χθες 26 Ιουλίου του 2016 ο ελληνικές τράπεζες όσον αφορά στην τύχη του Μαρινόπουλου.
Με βάση μια λύση που προκρίνεται ο Σκλαβενίτης θα αναλάβει τον Μαρινόπουλο χωρίς να διασπαστεί με μια φόρμουλα στην οποία θα συμμετέχουν κι άλλοι επενδυτές ενώ οι τράπεζες θα αναλάβουν την αναδιάρθρωση ενός μέρους των δανείων της Μαρινόπουλος.
Ταυτόχρονα οι τράπεζες θα εκποιήσουν και μέρος των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας Μαρινόπουλος.
Οι τράπεζες αναμένουν από τις εταιρείες Σκλαβενίτης και Μαρινόπουλος να καταληξουν σε μια συμφωνία, ωστόσο αναγνωρίζουν ότι τα αντικειμενικά εμπόδια που σχετίζονται με την οικονομική θέση της Μαρινόπουλος, αυξάνουν σημαντικά το οικονομικό ρίσκο για τον Σκλαβενίτη.
Αυτή είναι και η αιτία που μέχρι τώρα δεν έχει διευθητηθεί ακόμα το πρόβλημα του Μαρινόπουλου.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης