Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στον αέρα το Πόθεν Έσχες του Καλογρίτσα - Εμπλοκή με το περιβόητο "βοσκοτόπι" - Έλεγχος και για φοροδιαφυγή, μαύρο χρήμα

Στον αέρα το Πόθεν Έσχες του Καλογρίτσα - Εμπλοκή με το περιβόητο
Ο επιχειρηματίας Ιωάννης -Βλαδίμηρος Καλογρίτσας πρόσφατα κατέβαλε στις φορολογικές αρχές ποσό 4 εκατομμυρίων καθώς είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία
(upd) Στο αέρα φέρεται, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ότι βρίσκεται το Πόθεν Έσχες του προσωρινού υπερθεματιστή, Χρήστου Καλογρίτσα, καθώς το περίφημο «βοσκοτόπι», στο οποίο στηρίζεται, έχει δοθεί από την εταιρεία ΑΓΥΙΑ ως εγγύηση σε δάνειο που δεν εξυπηρετείται.
Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία ενεργητικού της εταιρείας ΑΓΥΙΑ του κ. Καραμπάτσου, μεταξύ των οποίων και έκταση στην Ιθάκη, που παραχωρήθηκε στον κ. Καλογρίτσα για το Πόθεν Έσχες του, είναι υποθηκευμένα στην τράπεζα Πειραιώς.
Ειδικότερα, η εταιρεία είχε λάβει προ 9 ετών δάνειο 1 εκατ. ευρώ από τη Λαϊκή Τράπεζα, το οποίο αργότερα πέρασε στην Πειραιώς, και το οποίο φέρεται να μην εξυπηρετείται.
Μάλιστα, η αξία του έπειτα από τόκους και προσαυξήσεις αγγίζει το 1,8 εκατ. ευρώ.
Εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν καθίσταται σαφές πως υπάρχει σοβαρή εμπλοκή, δεδομένου ότι κατ’ ουσίαν το «βοσκοτόπι» ανήκει στην Πειραιώς, καλύπτει μη εξυπηρετούμενο δάνειο και δε μπορεί να παραχωρηθεί.

Νωρίτερα, το BankingNews.gr ανέφερε: 

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα, γεγονός που περιπλέκει ακόμη περισσότερο των διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. 
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο Χρήστος Καλογρίτσας και ο γιος του Ιωάννης Βλαδίμηρος, είναι ελεγχόμενοι για υποθέσεις φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, μετά από ελέγχους των οικονομικών εισαγγελέων στο πλαίσιο των ερευνών για τις λίστες φοροδιαφυγής που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2015.
Ο επιχειρηματίας Ιωάννης -Βλαδίμηρος Καλογρίτσας πρόσφατα κατέβαλε στις φορολογικές αρχές ποσό 4 εκατομμυρίων καθώς είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν επίσης αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.
Σημειώνεται ότι η πληρωμή του καταλογιζόμενου φόρου οδηγεί σε απαλλαγή από το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ενώ ο υπόχρεος μπορεί μετά την καταβολή του ποσού να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις υποθέσεις που εξετάζονται από τις δικαστικές Αρχές αφορά τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα, για ποσό περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ και εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για παραπομπή σε δίκη.
Η δικογραφία αφορά φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς φαίνεται να προέκυψαν από ελέγχους των οικονομικών στοιχείων του επιχειρηματία αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων για ποσά περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ.

(Πρώτη Ενημέρωση: 10:21, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης