Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μεγάλο ενδιαφέρον από τους μετόχους του ομίλου Σαββίδης για τη Σουρωτή - Από 1/11 η αγορά μετοχών

Μεγάλο ενδιαφέρον από τους μετόχους του ομίλου Σαββίδης για τη Σουρωτή - Από 1/11 η αγορά μετοχών
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να μάθουμε ποιός θα είναι τελικά ο νέος ιδιοκτήτης της Σουρωτή
Αύριο, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016, ξεκινά επίσημα η διαδικασία αγοράς των μετοχών της εταιρείας «ΣΟΥΡΩΤΗ» από τον Όμιλο Επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, εξαιτίας του έντονου ενδιαφέροντος που παρουσιάζεται, οι μέτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται, από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου και για όλες τις εργάσιμες μέρες έως και την Τρίτη 8η Νοεμβρίου και ώρες 12.00-20.00, εκτός από το ξενοδοχείο “MAKEDONIA PALACE”, και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αθανασίου Διάκου και Κανάρη, στη Σουρωτή, έναντι του επετειακού καταστήματος της ομώνυμης εταιρείας.
Σημειώνεται ότι ταυτόχρονα με την υπογραφή για τη μεταβίβαση των μετοχών, θα πραγματοποιείται άμεση καταβολή του συνολικού τιμήματος μέσω τραπεζικού εμβάσματος.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να μάθουμε ποιός θα είναι τελικά ο νέος ιδιοκτήτης της Σουρωτή, η οποία έχει γίνει το μήλον της έριδος μεταξύ της Coca Cola HBC και του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαβίδη.
Αν και υπήρχε και τρίτος ενδιαφερόμενος, η First Αthens αυτή τελικώς ανακοίνωσε ότι αποχωρεί και μεταβιβάζει το ποσόστό της στον Ιβάν Σαββίδη.
«Ο επενδυτικός μας οίκος, έπειτα από εκτενή ανάλυση του συνόλου των δεδομένων που διαμορφώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, αποσύρει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση επιπλέον μετοχών της εταιρείας «Σουρωτή» και αποφάσισε να μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών, που ήδη κατέχει στην εταιρεία, στον επιχειρηματικό όμιλο του Ιβάν Σαββίδη, αξιολογώντας θετικά το επενδυτικό του πλάνο για την εταιρεία "Σουρωτή" όσο και για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Θέρμης», ανέφερε σε επίσημη δήλωση του.
Υπενθυμίζεται ότι η First Athens, ήταν μια από τους αρχικούς τρεις διεκδικητές του 15% της Σουρωτής που είχε εκπλειστηριάσει η Τράπεζα Πειραιώς στις 28 Σεπτεμβρίου, και το οποίο απέκτησε έναντι 0,71 ευρώ/μετοχή ή 1,7 εκατ. ευρώ η CCBC μέσω ολλανδικής θυγατρικής της.
Τότε η First Athens είχε προσφέρει 0,66 ευρώ ανά μετοχή.

Προβληματισμός στη Θεσσαλονίκη για την Coca Cola HBC

H διεκδίκηση όμως της πολύφερνησης νύφης στην αγορά του ανθρακούχου νερού από την Coca Cola HBC, κάθε άλλο παρά χαμόγελα έφερε στην τοπική κοινωνία, καθώς η φήμη του πολυεθνικού Ομίλου κάθε άλλο παρά καλή είναι στη Θεσσαλονίκη.
Και αυτό γιατί πριν από λίγα χρόνια έκλεισε το εργοστάσιό του στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα οι πρώην εργαζόμενοί του, να έχουν στραφεί σε μπούκοτάζ κατά του Ομίλου και με τη σειρά του ο Όμιλος δικαστικά κατά των εργαζομένων.
Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που επιστρατεύτηκε ο Ιβάν Σαββίδης για να σώσει την παρτίδα και να παραμείνει η Σουρωτή σε «ελληνικά χέρια», όπως υποστηρίζουν.
Η η Coca-Cola HBC Holdings B.V., που πρόσφατα απέκτησε το 15% των μετοχών της «Σουρωτή Α.Ε.» από την τράπεζα Πειραιώς και σήμερα προσφέρει επίσης σε όλους ανεξαιρέτως τους μετόχους της «Σουρωτή Α.Ε.» 1 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά με σκοπό την αύξηση του ποσοστού της στην εταιρεία. Η προσφορά αποτιμά τη «Σουρωτή Α.Ε.» σε 15,6 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το ενδιαφέρον των μετόχων της «Σουρωτή Α.Ε.» είναι έντονο και σημαντική μερίδα έχει ήδη ανταποκριθεί στην προσφορά. Η διαδικασία συνεχίζεται και οι μέτοχοι της «Σουρωτή Α.Ε.» μπορούν να προσέλθουν στο ξενοδοχείο «Νικόπολις» της Θεσσαλονίκης (Ασκληπιού 16-18) στις 27 και 31 Οκτωβρίου καθώς και στις 2 και 4 Νοεμβρίου (ώρες 11πμ – 7μμ) όπου θα βρίσκονται εκπρόσωποι του Ομίλου Coca-Cola HBC προκειμένου να πωλήσουν τις μετοχές τους.
Σημειώνεται ότι στην ήδη πολυμετοχική Σουρωτή Α.Ε. υπάρχουν άλλοι δύο μέτοχοι οι οποίοι διατηρούν ισχυρά ποσοστά. Πρόκειται για τον Δήμο Θέρμης ο οποίος κατέχει 16% της εταιρείας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία ελέγχει το 4,5% του μετοχικού κεφαλαίου. Και στις δύο τελευταίες περιπτώσεις η πιθανή πώληση των μεριδίων θα πρέπει να γίνει μέσω διαφορετικής δημόσιας διαδικασίας.
Συνολικά το μετοχικό κεφάλαιο της «Σουρωτής» αποτελείται από 15.620.000 μετοχές.
Το 2016 ο τζίρος της εταιρείας Σουρωτή αναμένεται να ξεπεράσει τα 12 εκατ. ευρώ από 11,6 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ προ κρίσης είχε φθάσει και τα 15 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης