Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ασκήσεις περικοπών και απολύσεων στον Πήγασο - Οι αντιφάσεις Μπόμπολα και οι μόνιμες καθυστερήσεις πληρωμών

Ασκήσεις περικοπών και απολύσεων στον Πήγασο - Οι αντιφάσεις Μπόμπολα και οι μόνιμες καθυστερήσεις πληρωμών
Ο όμιλος Πήγασος καταβάλλει πλέον συστηματικά τη μισθοδοσία του προσωπικού του με τρίμηνη τουλάχιστον καθυστέρηση 
Προάγγελο περικοπών και απολύσεων αποτελούν τα απίστευτα σκηνικά που διαδραματίστηκαν χθες 15/12 το απόγευμα στον όμιλο Πήγασος.
Ειδικότερα, μετά από ερώτημα των εκπροσώπων των εργαζομένων για το πότε θα καταβληθεί η μισθοδοσία προς τον κ. Φώτη Μπόμπολα η απάντηση ήταν ότι δεν γνωρίζει. Αμέσως ο κ. Φώτης Μπόμπολας δήλωσε ότι η άσκηση δεν βγαίνει και θα πρέπει να γίνουν νέες μειώσεις μισθών της τάξεως του 20% και απολύσεις 100 ατόμων.
Η αντίδραση των εκπροσώπων ήταν άμεση και συγκλήθηκε Γενική Συνέλευση, όπου στις νέες συζητήσεις με τους εκπροσώπους της ιδιοκτησίας αυτή τη φορά δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι έως το τέλος του μήνα ο μισθός και το Δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθούν.
Έτσι, από τη μια πλευρά εμφανίστηκε ο κ. Φώτης Μπόμπολας να δηλώνει ότι υπάρχει πρόβλημα το οποίο μεταγενέστερα απλά εξαφανίστηκε.
Η τακτική αυτή προκαλεί έντονα ερωτηματικά δεδομένου ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε απόπειρα στοχευμένων περικοπών μισθών σε διοικητικό προσωπικό του ομίλου, η οποία πάγωσε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Πήγασος καταβάλλει πλέον συστηματικά τη μισθοδοσία του προσωπικού του με τρίμηνη τουλάχιστον καθυστέρηση έχοντας προηγουμένως προχωρήσει σε δραστικές μειώσεις απολαβών.
Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά οι εργαζόμενοι χρηματοδοτούν έμμεσα τη λειτουργία του ομίλου.
Στελέχη του ομίλου πάντως ισχυρίστηκαν ότι υπάρχει ζήτημα με το δανεισμό της επιχείρησης με τράπεζα το οποίο θα διευθετηθεί.
Από την άλλη πλευρά, η οικογένεια Μπόμπολα λίγους μήνες πριν δήλωνε πρόθυμη να καταβάλλει ποσό της τάξεως των 5 εκ Ευρώ πράγμα που δεν έπραξε ενώ λίγες ημέρες πριν τοποθέτησε στο Mega 1 εκ Ευρώ μέσω της Πήγασος προκειμένου να πληρωθεί 1 μισθός από τους οφειλόμενους στους εργαζόμενους.
Βέβαια, στη Βουλή υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση από τους άλλους δύο μετόχους (Ψυχάρης, Βαρδινογιάννης) στην προσπάθεια αύξησης κεφαλαίου του καναλιού στην οποία είχε υποσχεθεί να τοποθετήσει 5 εκ Ευρώ ενώ στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στο Mega ο ίδιος δεν επιθυμεί να μετέχει.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης