Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με 20.000 ευρώ απέκτησε ο Βαξεβάνης την εφημερίδα Documento από τον Καλογρίτσα;

Με 20.000 ευρώ απέκτησε ο Βαξεβάνης την εφημερίδα Documento από τον Καλογρίτσα;
Η μονοπρόσωπη ΙΚΕ, τα ερωτήματα και η απειλή της τράπεζας Αττικής για νομικό και οικονομικό έλεγχο στον όμιλο Καλογρίτσα λόγω της εμπλοκής στα ΜΜΕ
Από μια εταιρία μονοπρόσωπη ΙΚΕ που ιδρύθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, ανήκει εξ ολοκλήρου στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και έχει κεφάλαιο 20.000 Ευρώ θα εκδίδεται πλέον η εφημερίδα Documento.
Ειδικότερα την περασμένη Δευτέρα δηλαδή μια ημέρα μετά τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή Καλογρίτσα στις υποτιμολογημένες και με ανεπαρκείς εγγυήσεις της Attica bank δημιουργήθηκε η εν λόγω εταιρία που έχει την ονομασία Documento Media Μονοπρόσωπη ΙΚΕΑ και έδρα την Άνοιξη Αττικής.
Χθες 1/3 η εφημερίδα Documento ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρηση του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα και ότι την έκδοση της εφημερίδας ανέλαβε η εταιρεία Documento Media, του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.
Μάλιστα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η διεύθυνση της εφημερίδας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος».
Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι με ποια διαδικασία έγινε η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος δεδομένου ότι η Documento Media έχει κεφάλαιο μόλις 20.000 Ευρώ το οποίο αποτελεί ένα ζήτημα αν είναι επαρκές για την εξαγορά μιας εφημερίδας η έκδοση της οποίας απαιτεί υλικοτεχνικό εξοπλισμό μεγαλύτερης αξίας. Επιπλέον η ανακοίνωση αρχικά αναφέρεται σε αποχώρηση του κ. Καλογρίστα.
Ως γνωστόν η αποχώρηση έχει αποδεχτεί σε άλλες περιπτώσεις Μέσων Ενημέρωσης μπορεί να μην σημαίνει και την πώληση της ιδιοκτησίας μιας εφημερίδας αλλά την παραχώρηση του δικαιώματος έκδοσης.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η εξέλιξη «αποχώρησης» του κ. Καλογρίτσα σχετίζεται με την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής η οποία σημειωτέον δεν χορηγεί δάνεια σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ενώ το περασμένο καλοκαίρι ήταν η Τράπεζα η οποία είχε χορηγήσει εγγυητική επιστολή η οποία προσκομίστηκε με καθυστέρηση στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και έγινε αποδεκτή με τη μέθοδο της διακράτησης ανοικτού του πρωτοκόλλου της ΓΓ Ενημέρωσης πέραν του ωραρίου των δημοσίων υπηρεσιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιστολή της Τράπεζας Αττικής που εστάλη μόλις στα τέλη Ιανουαρίου προς τον όμιλο Καλογρίτσα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Είναι όμως απορίας άξιον πώς είσθε έτοιμοι να σπαταλήσετε υπέρογκα ποσά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε άλλες άσχετες επιχειρήσεις, μέσων μαζικής ενημέρωσης και δεν τοποθετείτε τα κεφάλαια αυτά στον όμιλο των τεχνικών σας επιχειρήσεων για να τις καταστήσετε ενήμερες και αξιόχρεες.
Μια τέτοια συμπεριφορά σας, εάν συνεχιστεί, θα μας αναγκάσει να ζητήσουμε ενδεχομένως τον οικονομικό και νομικό έλεγχο του ομίλου σας, ώστε να περιοριστούν τυχόν άσκοπες δαπάνες που γίνονται σε βάρος των τρεχουσών υποχρεώσεων και των πιστωτών σας».
Άραγε είναι ο φόβος του οικονομικού και οικονομικού ελέγχου που οδήγησε στην έξοδο από το Documento του ομίλου Καλογρίτσα;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης