Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το The Mall Athens και Golden Hall θα είναι κλειστά τις Κυριακές - Εκτός των ορίων του Δήμου Αθηναίων

Το The Mall Athens και Golden Hall θα είναι κλειστά τις Κυριακές - Εκτός των ορίων του Δήμου Αθηναίων
«Βροχή» αναμένεται να πέσουν οι προσφυγές από τους ενδιαφερομένους…
Τα σχέδια της κυβέρνησης για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές δεν τους χωρούν όλους.
«Βροχή» αναμένεται να πέσουν οι προσφυγές από τους ενδιαφερομένους που θα μείνουν εκτός του νυμφώνα.
Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου άνοιξε το θέμα για την Αθήνα και τον Πειραιά που θα χαρακτηρισθούν τουριστικές περιοχές Σύμφωνα με πληροφορίες από υπηρεσιακούς παράγοντες τα καταστήματα της Αθήνας και του Πειραιά θα μένουν ανοικτά 29 Κυριακές το χρόνο.
Ανοικτά θα είναι τα πολυκαταστήματα στην περιοχή του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αναμένεται να συμπεριλάβει και το εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα.
Ο αρχικός σχεδιασμός όμως αποκλείει το The Mall Athens, με έδρα το Μαρούσι, όπως και το Golden Hall του ομίλου Λάτση.
Τα δύο εμπορικά κέντρα με τζίρο εκατομμυρίων, φαντάζει αρκετά δύσκολο να μείνουν εκτός του αρχικού σχεδιασμού για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές Πάντως η κυβέρνηση πρέπει να νομοθετήσει εκ νέους ποιες είναι οι τουριστικές περιοχές αλλά δεν επιθυμεί να πάρει πίσω την αρμοδιότητα που έχει ο Αντιπεριφερειάρχης καθώς ανάβει το «πράσινο φως» για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Επίσης υπάρχει σκέψη να καταργηθούν οι περιορισμοί που υπάρχουν σήμερα στα τετραγωνικά όπως και άλλες προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα υπάρχει ο καθορισμός μιας τουριστικής περιοχής με βάση τις κλίνες.
Με τον επανακαθορισμό των τουριστικών περιοχών το ενδιαφέρον στο λιανεμπόριο εστιάζεται στον όμιλο Σκλαβενίτη ο οποίος μέχρι σήμερα δεν ακολουθεί στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές εκτός των Χριστουγέννων.
Πάντως, ο εμπορικός κόσμος αντιδρά στο άνοιγμα των καταστημάτων και απαντά με το κλείσιμο των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου. Η ΕΣΕΕ με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την οποία κοινοποιεί στον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, και στους Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες όλης της χώρας, κάνει λόγο για συνταγματική εκτροπή αναφέροντας χαρακτηριστικά: "πως θα συνυπάρξουν νομοθετικά κείμενα λειτουργίας τις Κυριακές με την ουσιαστική απαγόρευση του Ανώτατου Δικαστηρίου που ερμηνεύει πρωτογενώς το Σύνταγμα; Δεν θα είναι αυτό συνταγματική εκτροπή;
Η ΕΣΕΕ χαρακτηρίζει τη διάταξη φωτογραφική αναφέροντας:
«Η προσεκτική μελέτη των φερομένων ως συμφωνηθέντων επικεντρώνει φωτογραφικά στην αποκαθήλωση της κυριακάτικης αργίας στις παραθαλάσσιες περιοχές από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, στο κέντρο της Αθήνας, σε όλη την παραθαλάσσια ζώνη της Θεσσαλονίκης και στα αεροδρόμια "Ελευθέριος Βενιζέλος" και "Μακεδονία" και τις επιχειρήσεις πέριξ αυτών».

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης