Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι ταμειακές ροές έκπληξη της ΑΕΓΕΚ και το ερώτημα αν θα συνεχιστούν τα μέσα - έξω στο ταμπλό του ΧΑ

tags :
Οι ταμειακές ροές έκπληξη της ΑΕΓΕΚ και το ερώτημα αν θα συνεχιστούν τα μέσα - έξω στο ταμπλό του ΧΑ
Η καθαρή θέση είναι αρνητική  κατά 163 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται στα 312,4 εκατ. ευρώ από 341 εκατ. ευρώ
Αποτελέσματα χρήσης 2016 δημοσίευσε με καθυστέρηση η ΑΕΓΕΚ πριν από λίγο, ενώ στο τέλος του μήνα λήγει η προθεσμία για τη δημοσίευση αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου 2017.
Το ερώτημα που γεννάται είναι αν οι αρμόδιες αρχές θα επαναφέρουν τη μετοχή στο ταμπλό του ΧΑ, καθώς δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για τους οποίους είχε γίνει η αναστολή και αν η εταιρεία θα δημοσιεύσει έγκαιρα και αποτελέσματα εξαμήνου ώστε να μην ανασταλεί για τρίτη φορά η μετοχή για τον ίδιο λόγο.
Εκτός και αν οι αρμόδιες αρχές επιλέξουν αυτή τη φορά να δουν αν η εταιρεία θα δείξει συνέπεια και αποφύγουν τα μπες-βγες.
Υπενθυμίζεται πως πέρυσι στα τέλη Σεπτεμβρίου επιστρέψει στο ταμπλό η μετοχή και δύο μέρες αργότερα ενώ έπρεπε πάλι να δημοσιεύσει εξάμηνο ανακοίνωσε πως θα καθυστερήσει με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης.
Τελικά δημοσίευσε τέλη Φλεβάρη και επέστρεψε στο ταμπλό αλλά ανεστάλη και πάλι τέλη Απριλίου λόγω μη δυνατότητας δημοσίευσης εντός της προθεσμίας.
Σε επίπεδο ισολογισμού τώρα η έκπληξη έρχεται από τις ταμειακές ροές και τη μείωση των απαιτήσεων κατά 33,7 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα να υπάρξουν θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές ύψους 17,8 εκατ. ευρώ και να μειωθούν τα τραπεζικά δάνεια κατά 22,3 εκατ. ευρώ.
Κατά τα λοιπά ξανά ζημιές 4,2 εκατ. ευρώ, αρνητικά ΕBITDA κατά 11,8 εκατ. ευρώ αλλά και αύξηση τζίρου στα 30 εκατ. ευρώ από 13 εκατ. ευρώ.
Η καθαρή θέση είναι αρνητική  κατά 163 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται στα 312,4 εκατ. ευρώ από 341 εκατ. ευρώ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης