Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο «κόκκινο» η εφημερίδα Αυγή - Απλήρωτοι 3,5 μήνες οι εργαζόμενοι

tags :
Στο «κόκκινο» η εφημερίδα Αυγή - Απλήρωτοι 3,5 μήνες οι εργαζόμενοι
Ο βασικός μέτοχος που είναι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει πάρει θέση στα καυτά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της εφημερίδας
Σε κρίσιμη καμπή εισέρχεται η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς η Αυγή, με την έκδοση της εφημερίδας να στηρίζεται στον πατριωτισμό των συντακτών, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για 3,5 μήνες.
Η διευθυντική ομάδα της ιστορικής εφημερίδας ετοιμάζει νέες περικοπές των αποδοχών στα επίπεδα του 15%.
Τα στελέχη της εφημερίδας υποστηρίζουν, ότι ο νέος γύρος μείωσης των μισθών - που να σημειωθεί δεν τους καταβάλλονται - θα συμβάλλει στην επιβίωση της εφημερίδας.
Ωστόσο η διοίκηση δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα ότι στο ενδεχόμενο αποδοχής της νέας μείωσης, θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της μη καταβολής.
Η διοίκηση δεν ήταν σε θέση να δώσει ξεκάθαρη απάντηση, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να διστάζουν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για τις νέες μειώσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της εφημερίδας, πρόσφατα έβαλαν … πλάτη για τη διάσωση της Αυγής, καθώς αποδέχθηκαν μείωση των μισθών τους στα επίπεδα του 15%, με την προοπτική όμως να γίνονται οι μηνιαίες καταβολές των αποδοχών τους.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η διοίκηση της Αυγής δεν έχει παρουσιάσει σχέδιο επιβίωσης της εφημερίδας και αρκείται μόνο να μιλά γενικώς και αορίστως για ενοποίηση της Αυγής, του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» και του site της Αυγής.
Ο βασικός μέτοχος που είναι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει πάρει θέση στα καυτά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της εφημερίδας, ενώ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,4 εκατ. ευρώ που είχε εγκριθεί το Δεκέμβριο του 2016, αλλά μέχρι σήμερα κανένας δεν γνωρίζει αν οι μέτοχοι ολοκλήρωσαν την ΑΜΚ με την καταβολή των χρημάτων.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης