Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

To fund Marguerite απέκτησε το 10% του όμιλου Κοπελούζου στη Fraport Greece

To fund Marguerite απέκτησε το 10% του όμιλου Κοπελούζου στη Fraport Greece
Το μερίδιο πωλήθηκε από τη Slentel, εταιρεία του ομίλου Κοπελούζος, η οποία παραμένει μειοψηφικός μέτοχος στην εταιρεία μαζί με την Fraport AG
Το fund με έδρα το Λουξεμβούργο Marguerite απέκτησε το10% στην Fraport Greece, ιδιοκτήτη και διαχειριστή 14 περιφερειακών αερολιμένων στην Ελλάδα.
Το μερίδιο πωλήθηκε από τη Slentel, εταιρεία του ομίλου Κοπελούζος, η οποία παραμένει μειοψηφικός μέτοχος στην εταιρεία μαζί με την Fraport AG, χωρίς να αναφέρεται το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας.
Η συναλλαγή, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του fund, έκλεισε τον Δεκέμβριο του 2017 και σηματοδοτεί την 20ή και τελευταία επένδυση του Marguerite, το οποίο έχει επενδύσει πλήρως πάνω από 700 εκατ. ευρώ σε μεγάλα έργα υποδομής σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε χώρες υπό ένταξη στην ΕΕ.
Η Fraport Ελλάδος αποτελεί μια ελκυστική ευκαιρία για επένδυση, αφού αναμένεται να επενδύσει περίπου 400 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση και επέκταση των υποδομών μέχρι το 2021 σε 14 αεροδρόμια στην Ελλάδα.
Ο Nicolás Merigó, Διευθύνων Σύμβουλος της Marguerite, δήλωσε:
"Μετά την αρχική μας επένδυση στα αεροδρόμια το 2013 με το αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που προσθέτουμε στο χαρτοφυλάκιό μας αυτήν την επένδυση ορόσημο.
Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Fraport, τον Όμιλο Κοπελούζου και τους άλλους ενδιαφερόμενους για την ανάπτυξη του Fraport Greece".


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης