Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Aegean Airlines ετοιμάζεται να παραγγείλει 50 καινούργια αεροπλάνα αξίας 5,5 δισ. δολαρίων

Η Aegean Airlines ετοιμάζεται να παραγγείλει 50 καινούργια αεροπλάνα αξίας 5,5 δισ. δολαρίων
Η Aegean Airlines σχεδιάζει να παραγγείλει τουλάχιστον 50 νέα αεροσκάφη τις επόμενες τρεις ή τέσσερις εβδομάδες
Η Aegean Airlines, η πρώην αεροπορική εταιρεία που εκτελούσε δρομολόγια στα ελληνικά νησιά που επεκτάθηκε για να αντικαταστήσει την ελλιπή Ολυμπιακή, σχεδιάζει να παραγγείλει τουλάχιστον 50 νέα αεροσκάφη τις επόμενες τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, μία παραγγελία που θα κοστίσει 5,5 δισ. δολάρια.
Η Aegean, η οποία έχει ήδη διπλασιάσει το στόλο της από το 2013, θα επιλέξει μεταξύ των τελευταίων μοντέλων Airbus A320neo και Boeing 737 Max, όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτρης Γερογιάννης σε συνέντευξη.
"Είμαστε τώρα στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, πραγματικά στις τελευταίες ημέρες", δήλωσε ο Γερογιάννης στο Aviation Club στο Λονδίνο.
Τα αεροσκάφη, που θα παραδοθούν μεταξύ του 2020 και του 2024, θα αντικαταστήσουν έναν γηρασμένο στόλο αεροσκαφών της Airbus, ενώ θα δώσουν προοπτική επέκτασης, σύμφωνα με τον Γερογιάννη.
Η Aegean δήλωσε ότι πιθανότατα θα χρειαστεί 75 αεροπλάνα μέχρι το 2023, αριθμός που περιλαμβάνει μοντέλα που θα συνδέουν την Αθήνα με εσωτερικές τοποθεσίες.
Το βασικό μοντέλο A320neo έχει τιμή καταλόγου 110,6 εκατομμυρίων δολαρίων, εκτιμώντας την προγραμματισμένη συμφωνία της Aegean σε τουλάχιστον 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ενώ ο αερομεταφορέας κατέχει σήμερα μόνο τέσσερα από τα αεροσκάφη της Airbus και μισθώνει τα υπόλοιπα, το ποσοστό αυτό μπορεί να αυξηθεί με το νέο στόλο, δήλωσε ο Γερογιάννης.
Η εταιρεία μπορεί επίσης να παραγγείλει μεγαλύτερο αριθμό αεροπλάνων, για να βοηθήσει στην υλοποίηση των σχεδίων ανάπτυξης.
Η Aegean ιδρύθηκε ως περιφερειακός μεταφορέας το 1999 και ανταγωνίστηκε με την Ολυμπιακή μετά την ιδιωτικοποίηση του κρατικού φορέα το 2010.
Η ελληνική οικονομική κρίση αποδυνάμωσε την μεγαλύτερη εταιρεία και η Aegean κέρδισε την έγκριση να την αναλάβει το 2013.
Ο Γερογιάννης δήλωσε ότι δεν υπάρχει άμεση προοπτική να εισέλθει η Aegean στην αγορά μακρινών αποστάσεων σε δρομολόγια που εξυπηρετούνται από την Ολυμπιακή, αν και αυτό μπορεί να γίνει την επόμενη δεκαετία.
Οι μετοχές της εταιρείας έχουν κερδίσει 9% το 2018 μετά την αύξηση του 30% το 2017, εκτιμώντας την αξία της στα 643 εκατομμύρια ευρώ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης