Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Dionic επανέρχεται στη ζωή με την πώληση του 50% του Skroutz

tags :
Η Dionic επανέρχεται στη ζωή με την πώληση του 50% του Skroutz
Ποια είναι σχέδια των ιδρυτών του Skroutz και η είσοδο της στην αγορά των ΗΠΑ
Στην κανονικότητα επιστρέφει η εταιρεία  Dionic με την ολοκλήρωση της πώλησης του 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Skroutz .ΑΕ.  
Η επένδυση της DIONIC στο όραμα των ιδρυτών του Skroutz κκ Γιώργου Χατζηγεωργίου, Βασίλη Δήμου και Γιώργου Αυγουστίδη, της πιο γνωστής σήμερα πλατφόρμας αναζήτησης προϊόντων, αποδείχθηκε σωτήρια επιλογή για τους μετόχους της Dionic καθώς μετά από 13 χρόνια, η αρχική επένδυση των 300.000 ευρώ του 2005 έγινε 10.001.000 το 2018, και επαναφέρουν στη ζωή την Dionic που βρίσκονταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Χθες το ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποτίμησε το deal δίνοντας «αέρα» 498.671 ευρώ στην κεφαλαιοποίηση της εταιρείας που διαμορφώνεται πλέον στα 3.012.615ευρώ έναντι 2.522.943ευρώ πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
To τίμημα των 10.001.000 ευρώ που θα λάβει η Dionic από την πώληση του 50% του μετοχικού κεφαλαίου ήταν το μάννα εξ ουρανού χάρη και στην παρέμβαση της εταιρεία viva.gr που διπλασίασε την αρχική προσφορά των 5 εκατ. ευρώ αλλάζοντας τα δεδομένα της πώλησης προς όφελος της Dionic.
Η εισηγμένη εταιρεία βρίσκεται σε καθεστώς Επιτήρησης στο Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 2,7 εκατ. ευρώ και ήταν με την …πλάτη στον τοίχο ενώ μετά το deal βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία και κυρίως λεφτά στα ταμεία της.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Dionic θα αντιμετωπίσει τον τραπεζικό της δανεισμό με την Eurobank η οποία έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωση που περιλάμβανε διαγραφή δανείων έως 15 εκατ. ευρώ με προϋποθέσεις όπως και περίοδο χάριτος 3 ετών.
Επίσης η διοίκηση της Dionic είχε συμφωνήσει στην παραχώρηση των εσόδων από τη θυγατρική της Dionic Energy προς την τράπεζα Eurobank.
H αρχική συμφωνία με την Eurobank προέβλεπε ότι θα κατέβαλε το ποσό των 4 εκατ. ευρώ από την πώληση του 50% του Skroutz όταν το αρχικό τίμημα είχε προσδιορισθεί στα 5 εκατ. ευρώ.
Οι εξελίξεις ευνόησαν την Dionic καθώς βρέθηκε με ρευστότητα 6 εκατ. ευρώ η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κεφάλαιο κίνησης και να κλείσει οικονομικές εκκρεμότητες που έχει με την Εθνική Τράπεζα που ανέρχονται περίπου στο 1 εκατ. ευρώ ενώ να σημειωθεί έχουν αντιμετωπισθεί τα ζήτημα που ήταν ανοικτά με την AlphaBank.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η διοίκηση της εταιρείας θα επαναφέρει το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με την προοπτική να πατήσει για τα …καλά στα πόδια της και να αφήσει πίσω της τα προβλήματα που έφερε η οικονομική κρίση.
Να αναφερθεί ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εισηγμένης εταιρείας ανήλθε σε 23,5 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του έτους σημειώνοντας πτώση 17,68% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Τα μικτά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε4,99 εκατ. ευρώ έναντι 6,79 εκατ. ευρώ. Οι ζημιές μεταφορών ανήλθαν σε 3,26 εκατ. ευρώ έναντι 2,18 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2016.

H Skroutz στη νέα εποχή

Οι ιδρυτές της εταιρείας στα 13 γενέθλια της κατέβαλαν το ποσό των 10.001.000 ευρώ για να αγοράσουν το…μισό τους όραμα.
Για την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης, οι κ.κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου, Βασίλης Δήμος και Γιώργος Αυγουστίδης, που αποτελούν την ιδρυτική ομάδα της Skroutz Α.Ε., προχώρησαν σε συνεργασία με το fund συμμετοχών Southbridge Europe Mezzanine.
To Fund με έδρα το Λουξεμβούργο χρηματοδότησε την εξαγορά του 50% με τη μορφή ομολογιακού δανείου μετατρέψιμο σε μετοχές μετά από τρία χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδρυτές έχουν στα σχέδια τους να αποκτήσουν το έλεγχο του100% του μετοχικού κεφαλαίου μετά από τρία χρόνια.
Στέλεχος της εταιρείας Skroutz που μίλησε στο bankingnews δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη της διαδικασίας η οποία επι της ουσίας απομάκρυνε ένα παθητικό μέτοχο ενώ με τη νέα σύνθεση η εταιρεία μπορεί να επανασχεδιάσει το μέλλον της θέτοντας ως στόχο η πλατφόρμα του Skroutz να επεκταθεί στις ΗΠΑ μετά την επιτυχή παρουσία της στην Τουρκία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr        

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης