Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι προσδοκά η LEROY MERLIN με το νέο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας;

tags :
Τι προσδοκά η LEROY MERLIN με το νέο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας;
Ποια είναι τα σχέδια της εταιρείας για μικρότερα καταστήματα - Πόσα θα ανοίξει σε βάθος τριετίας
«Απόβαση» στο κέντρο της Αθήνας κάνει η LEROY MERLIN με ένα κατάστημα 5.300 τ.μ. στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 112 το οποίο ανοίγει τις πύλες του για το κοινό την Παρασκευή 20 Απριλίου.
Το κατάστημα διαθέτει 40.000 κωδικούς όταν ένα  μεγαλύτερο κατάστημα της εταιρείας είναι σε θέση  να δίνει 50.000 κωδικούς προϊόντων.
Με το …καλημέρα η διοίκηση της εταιρείας αναμένει η επισκεψιμότητα να ξεπεράσει τους 3000 καταναλωτές και σε ετήσια βάση να φθάσει τους 500.000.  
Πρόκειται για μία «καινοτομία» της εταιρείας καθώς οι εισηγήσεις της ελληνικής διοίκησης για μικρότερα καταστήματα προς τη γαλλική μητρική εταιρεία αρχικά ήταν αρνητικές αλλά στο τέλος ενέδωσε και άναψε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία μικρότερων καταστημάτων στην ελληνική επικράτεια λόγω της οικονομικής κρίσης, φέρνοντας  μια  διαφοροποίηση από την αρχική φιλοσοφία που ήθελε ένα κατάστημα  τουλάχιστον των 9/000 με 10.000  τ.μ.
Ο διευθυντής ανάπτυξης της Leroy Merlin για Ελλάδα και Κύπρο κ. Γιώργος Γαρούφας σε ενημερωτική  συνάντηση με δημοσιογράφους ανέφερε ότι η διοίκηση της εταιρείας έχει ως στόχο να φτάσει τα 20 καταστήματα σε βάθος τριετίας.
Η στρατηγική της εταιρείας για την είσοδο της στον κέντρο των πόλεων θα συνεχισθεί και το 2019 με   ένα ακόμη κατάστημα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Όπως ανέφερε κ. Γαρούφας, «προχωράμε στη δημιουργία καταστημάτων μέσα στον ιστό της πόλης. Πέρυσι εγκαινιάσαμε ένα νέο κατάστημα στο Μαρούσι και εφέτος ανοίγουμε το πρώτο "home improvement" κατάστημα που θα λειτουργήσει στον αστικό ιστό της Αθήνας.
Είναι ένα εγχείρημα που για πρώτη φορά δοκιμάζεται στην Ελλάδα και ο όμιλος είναι έτοιμος να το στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις».
Το νέο κατάστημα στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 112 δημιουργεί 125 άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ θεωρείται πως θα ενισχύσει τη δυναμική της ευρύτερης περιοχής, καθώς και το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας. Για την ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων LEROY MERLIN στην Ελλάδα ο γαλλικός όμιλος έχει επενδύσει μέχρι σήμερα περί τα 100 εκατ. ευρώ.
Η επένδυση του νέου καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας ανήλθε στα 5 εκατ. ευρώ.
Το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας προβλέπει στη δημιουργία βασικών standard καταστημάτων έως 9.000 τ.μ., καταστημάτων city έως 4.000 τ.μ. και καταστημάτων express έως 1.000 τ.μ.
Παράλληλα εξετάζεται και η ανάπτυξη καταστημάτων μέσω του συστήματος δικαιόχρησης (franchise) στην περιφέρεια και ειδικότερα σε νησιά όπως Κρήτη και Ρόδος  
Η εταιρεία διαθέτει συνολικά επτά καταστήματα.
Τέσσερα στην Αθήνα ένα στη Θεσσαλονίκη, ένα στη Λάρισα και ένα στην Κύπρο.
«Μπαίνουμε δυναμικά στο κέντρο της Αθήνας και στόχος μας είναι να καλύψουμε τη Δυτική καιτη Νότια Αττική» είπε ο κ. Γαρούφας, ο οποίος προανήγγειλε τη δημιουργία καταστημάτων σε συγκεκριμένους  Δήμους της Αττικής.
Το νέο της κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, εκτείνεται σε τρεις ορόφους συνολικού εμβαδού 5.300 τ.μ., διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ 300 θέσεων, το οποίο να σημειωθεί είναι δωρεάν για τις δύο πρώτες  ώρες.
Όπως κάθε κατάστημα LEROY MERLIN, θα προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε κατασκευή, ανακαίνιση και βελτίωση οποιουδήποτε χώρου ιδιώτη και επαγγελματία.
Πρωτοποριακό θεωρείται το ειδικά διαμορφωμένο «HOMISTAS lab», όπου κάθε επισκέπτης θα μπορεί να δημιουργεί τη δική του κατασκευή, να δοκιμάζει εργαλεία και λύσεις αλλά και να παρακολουθεί σεμινάρια από εξειδικευμένους τεχνικούς και ειδικούς του home improvement.
H LEROY MERLIN, αναγνωρίζεται ως ο ειδικός στους τομείς ανακαίνισης και βελτίωσης της κατοικίας, με ένα τεράστιο δίκτυο καταστημάτων σε 12 χώρες παγκοσμίως.
Είναι μέλος του γαλλικού ομίλου ADEO με 100.000 συνεργάτες και 1.200 καταστήματα σε 12 χώρες, ο οποίος κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη και την τρίτη παγκοσμίως στην αγορά της «Βελτίωσης της Κατοικίας» (Home Improvement).
Η LEROY MERLIN Ελλάδας και Κύπρου δραστηριοποιείται από το 2005 και προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε κατασκευή, ανακαίνιση, βελτίωση οποιουδήποτε μέρους ενός χώρου στην καλύτερη τιμή της αγοράς.
Εμπορεύεται περισσότερους από 50.000 κωδικούς προϊόντων και υπηρεσίες που λύνουν τα χέρια των πελατών, απασχολεί περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους.
Τέλος να σημειωθεί ότι ο τζίρος της εταιρείας διαμορφώθηκε στα  132 εκατ. ευρώ και το μερίδιο αγοράς ανήλθε στο 10%.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης