Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Zinell (Fraport): Στρατηγική επιλογή η επένδυση στον ελληνικό τουρισμό

Zinell (Fraport): Στρατηγική επιλογή η επένδυση στον ελληνικό τουρισμό
Aρμονική και παραγωγική η συνεργασία της εταιρείας με την ελληνική κυβέρνηση, συμφωνα με τον CEO της Fraport
Η προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιριών και η αύξηση της επιβατικής κίνησης και του ποιοτικού τουρισμού αποτελούν ένα από τους βασικούς στόχους της Fraport για το αεροδρόμιο "Δασκαλογιάννης" των Χανίων, όπως, μεταξύ άλλων, επισημαίνει σε συνέντευξή του στην τοπική εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα" ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Alexander Zinell.
"Στόχος μας είναι ξεκάθαρα η προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών και η αύξηση της επιβατικής κίνησης.
Τα μηνύματα αναφορικά με την περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου των Χανίων είναι ενθαρρυντικά", επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος, αναφερόμενος στην γενικότερη πολιτική της εταιρείας, για τα ελληνικά αεροδρόμια τονίζει: "Από τη μεριά μας έχουμε πάρει τη στρατηγική απόφαση να επενδύσουμε στο μέλλον του ελληνικού τουρισμού, δεν τον αντιμετωπίζουμε ευκαιριακά".
Το υψηλόβαθμο στέλεχος της "Fraport" στέλνει και το μήνυμα της εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Η Ελλάδα αποτελεί έναν τόπο με τεράστια δυναμική, μια δυναμική που χρειάζεται επενδύσεις για να μπορέσει να απελευθερωθεί.
Πιστεύω ότι ανέκαθεν υπήρχε διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ωστόσο, μια σειρά εμποδίων, όπως η γραφειοκρατία, δεν επέτρεψαν σε αρκετές επενδύσεις να πάρουν σάρκα και οστά.
Το πιο σημαντικό σε αυτή την προσπάθεια είναι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του επενδυτή, να τον κάνεις να νιώσει ασφάλεια.
Σε αυτή την κατεύθυνση η χώρα έχει καταβάλει και συνεχίζει να καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια, με πολύ θετικά αποτελέσματα".
Παράλληλα χαρακτηρίζειαρμονική και παραγωγική την συνεργασία της εταιρείας με την ελληνική κυβέρνηση.
"Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και κατανόηση, κάτι που νομίζω αποτελεί προϋπόθεση σε ένα τόσο μεγάλο και σύνθετο έργο, όπως είναι η διαχείριση των 14 αεροδρομίων", επισημαίνει.
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Zinell σκιαγραφεί και τους στόχους που έχουν τεθεί για την αξιοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας λέγοντας μεταξύ άλλων: "Επιδιώκουμε σταθερά να βάζουμε τον πήχη ψηλότερα, αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή.
Έχουμε μπροστά μας πολλά που πρέπει να γίνουν προκειμένου να φτάσουμε στον τελικό "προορισμό”, δηλαδή στη δημιουργία σύγχρονων αεροδρομίων που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις προσδοκίες των επιβατών και των επισκεπτών.
Για εμάς δεν έχουν σημασία μόνο τα οικονομικά αποτελέσματα.
Γνωρίζουμε τη σημασία και αναγνωρίζουμε το ρόλο που έχουν τα αεροδρόμια στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία κάθε τόπου.
Γι’ αυτόν το λόγο θέλουμε να έχουμε μαζί μας τις τοπικές κοινωνίες σε αυτή την προσπάθεια.
Δημιουργώντας μια μεγάλη συμμαχία με τις τοπικές κοινωνίες και με τους επαγγελματίες του τουρισμού, φέρνουμε τον κοινό στόχο πιο κοντά".
Στη συνέντευξη του ο κ. Zinell αναφέρεται ακόμα στο ύψος των επενδύσεων της εταιρείας για τα ελληνικά αεροδρόμια και τονίζει ότι η εταιρεία του πιστεύει στις δυνατότητες της χώρας και στις προοπτικές που ανοίγονται σε αυτήν.
Αναφερόμενος ειδικότερα στο αεροδρόμιο Χανίων και στο πλάνο ανάπτυξής του, μιλάει για έργα ουσίας και όχι εντυπωσιασμού που θα βελτιώσουν την εικόνα και τη λειτουργία του αερολιμένα.
Παράλληλα στέλνει και μήνυμα προς την τοπική κοινωνία μιλώντας για ένα κοινό στόχο. "Θέλουμε όλοι να φέρουμε τα Χανιά, τη Δυτική Κρήτη στη θέση που της αξίζει. Θα το κάνουμε πράξη γιατί στα χέρια μας έχουμε ένα πολύ ισχυρό "όπλο”. Την ιστορία, την ομορφιά αυτού του τόπου και τη φημισμένη φιλοξενία των κατοίκων του", καταλήγει.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης