Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Φρένο σε έργο 52 εκατ. ευρώ βάζει η ΕΕ - Αναζητούνται τρόποι χρηματοδότησης της σύνδεσης Λευκάδας - Άκτιο

Φρένο σε έργο 52 εκατ. ευρώ βάζει η ΕΕ - Αναζητούνται τρόποι χρηματοδότησης της σύνδεσης Λευκάδας - Άκτιο
Το πιθανό είναι να αναζητηθούν εθνικοί πόροι για την υλοποίηση του έργου.
Φρένο βάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην Ελλάδα, που αφορά την οδική σύνδεση Βόνιτσας με Λευκάδα, συνολικού ύψους 52 εκατ ευρώ.
Ειδικότερα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για το εν λόγω έργο στην έδρα της ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Αθήνα), η οποία είναι και ο φορέας υλοποίησης, παρουσία και εκπροσώπων της Ε.Ε., τέθηκε από την Ε.Ε. θέμα αμφισβήτησης της σκοπιμότητας υλοποίησης του κλάδου Άγιος Νικόλαος – Άκτιο.
Την ίδια όμως στιγμή, οι διαδικασίες γα την κατασκευή του έργου προχωρούν καθώς πέραν της απαιτούμενης σύνταξης της έκθεσης σκοπιμότητας, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Δ/νση Οδικών Υποδομών), ενεργεί ήδη το προαπαιτούμενο για την ωρίμανση στάδιο εκτίμησης της αξίας των προς απαλλοτρίωση ακινήτων, που σε κάθε περίπτωση (είτε με τον κλάδο Άγιος Νικόλαος – Άκτιο είτε χωρίς αυτόν), απαιτείται να ολοκληρωθεί πριν τη δημοπράτηση του έργου.
Hδη βρίσκεται σε εξέλιξη από την ΔΟΥ διαγωνισμός για την επιλογή ανεξάρτητου εκτιμητή.
Τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση; Το πιθανό είναι να αναζητηθούν εθνικοί πόροι για την υλοποίηση του έργου.
Το βέβαιο είναι πως θα υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση του αν και εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί.
Να σημειωθεί ότι το έργο αφορά την κατασκευή και αναβάθμιση του δρόμου που συνδέει την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας με τη Λευκάδα σε δύο σημαντικά τμήματα, από Βόνιτσα μέχρι και την είσοδο του νησιού και από Άκτιο μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, θα ξεκινήσει άμεσα να εκτελείται με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
Ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι 52.449.600 ευρώ.
Το έργο αφορά στην κατασκευή της οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με τον οδικό άξονα «Άκτιο – Δυτικός Άξονας» μέσω δύο νέων οδικών τμημάτων. Το πρώτο από τη Βόνιτσα έως τη Λευκάδα, μήκους 16 χιλιομέτρων περίπου και το δεύτερο από το Άκτιο έως τον Άγιο Νικόλαο, μήκους 5 χιλιομέτρων περίπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης