Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η εντολή Νταβιντιάν για απολύσεις των Διευθυντών και το αλαλούμ στο Έθνος

tags :
Η εντολή Νταβιντιάν για απολύσεις των Διευθυντών και το αλαλούμ στο Έθνος
Το Σαββατιάτικο τηλεφώνημα σε Χατζηδημητρίου, η προειδοποίηση και η σακούλα με τις δύο εφημερίδες
Καζάνι που βράζει θυμίζει το Έθνος με τον όμιλο Σαββίδη να δίνει το μήνυμα ότι είναι όλοι αναλώσιμοι με την αποπομπή του Διευθυντή της εφημερίδας Αντώνη Σκυλλάκου και των Διευθυντών Σύνταξης Βαγγέλη Δεληπέτρου, Στέφανου Τζανάκη και Κώστα Κυριακόπουλο.
Το πρώτο μήνυμα δυσαρέσκειας είχε σταλεί σύμφωνα με πληροφορίες προ μηνός όταν σε σύσκεψη με τους Διευθυντές το δεξί χέρι του Ιβάν Σαββίδη Αρτούρ Νταβιντιάν είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τις κυκλοφοριακές επιδόσεις του Έθνους. Ωστόσο κανένας δεν περίμενε αυτό που έγινε το περασμένο Σάββατο καθώς σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο κ. Νταβιντιάν τηλεφώνησε στον Εκδότη της Εφημερίδας κ. Νούλη Χατζηδημητρίου και ζήτησε την απομάκρυνση των τεσσάρων Διευθυντών τη Δευτέρα το πρωί.
Η απομάκρυνση των τεσσάρων Διευθυντών έδειξε το έλλειμα στρατηγικής που υπάρχει καθώς δεν υπήρξε άμεση αντικατάστασή τους πράγμα που θα είχε μια λογική αν υποτεθεί ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.
Αντιθέτως οι συντάκτες έκπληκτοι ενημερώθηκαν ότι σύντομα το Έθνος θα κυκλοφορεί σε σακούλα μαζί με μια άλλη εφημερίδα (πιθανολογείται ότι θα είναι αθλητική) και ότι η απομάκρυνση των Διευθυντών ήταν μια συμβολική κίνηση σοκ καθώς πρέπει να δοθεί έμφαση στο ψηφιακό κομμάτι!!!
Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε ότι ενώ η εφημερίδα έχει πολλά αποκλειστικά θέματα (σ.σ. προφανώς αυτά γίνονται αυτόματα και μόνο από τους συντάκτες που τα γράφουν) αλλά αυτά τα θέματα αξιοποιούνται από άλλες ιστοσελίδες ενώ δεν ανεβαίνουν γρήγορα στο Έθνος. Έτσι για να λυθεί το ζήτημα θα γίνει ταχύρυθμη εκπαίδευση στους συντάκτες να «ρίχνουν» τα θέματα στο εσωτερικό δίκτυο και να αποφασίζουν οι επικεφαλής πότε θα τα ανεβάσουν στην ιστοσελίδα.
Ταυτόχρονα θα ξεκινήσει «κύκλος συσκέψεων των τμημάτων» από τις οποίες θα προκύψουν τα νέα στελέχη και ο προσανατολισμός της εφημερίδας με έμφαση στα ηλεκτρονικά μέσα.
Πάντως με τις συνθήκες που διαμορφώνονται η ανησυχία είναι έντονη για κλείσιμο του Ημερήσιου φύλλου και διατήρηση μόνο του Κυριακάτικου Έθνους και της ιστοσελίδας γεγονός που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε κύκλο απολύσεων και δημοσιογράφων της εφημερίδας.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης