Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΓΕΜΗ ξέφραγο αμπέλι - Ανεβάζει οικονομικές καταστάσεις που υπογράφει ορκωτός χωρίς άδεια και αποφάσεις ορισμού ορκωτού χωρίς άδεια!!!

ΓΕΜΗ ξέφραγο αμπέλι - Ανεβάζει οικονομικές καταστάσεις που υπογράφει ορκωτός χωρίς άδεια και αποφάσεις ορισμού ορκωτού χωρίς άδεια!!!
Οι υπηρεσίες του ΓΕΜΗ δημοσίευσαν οικονομική κατάσταση εταιρίας με πιστοποιητικό ορκωτού ελεγκτή από τον οποίο η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης είχε αφαιρέσει την άδεια!
Ξέφραγο αμπέλι θυμίζουν οι υπηρεσίες του ΓΕΜΗ καθώς δημοσίευσαν οικονομική κατάσταση εταιρίας με πιστοποιητικό ορκωτού ελεγκτή από τον οποίο η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης είχε αφαιρέσει την άδεια.
Ειδικότερα το Τμήμα Μητρώου του Επιμελητηρίου Λέσβου ανήρτησε την οικονομική κατάσταση χρήσης 2018 της εταιρίας Γαλακτοκομική Λέσβου την οποία υπογράφει στις 10 Μαίου 2019 ο ορκωτός ελεγκτής κ. Κρίτων Τζαβέλας του οποίου είχε ανακληθεί η άδεια.
Επισημαίνεται ότι λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα την 22α Μαϊου 2019 αφαιρέθηκε από την επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και η άδεια από την Kreston Prime Audit την εταιρία που ήταν βασικός μέτοχος και ορκωτός ελεγκτής ο κ. Τζαβέλας.
Το γεγονός ότι οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας δεν έχουν ελεγχθεί από νόμιμο ελεγκτή σημαίνει ότι δεν έχουν κανένα κύρος ενώ ταυτόχρονα η υπογραφή τους εγείρει ζητήματα που άπτονται του ποινικού δικαίου τόσο για τον ορκωτό που υπέγραψε χωρίς να έχει την απαιτούμενη άδεια άσκησης επαγγέλματος από την ΕΛΤΕ όσο και για τα μέλη του ΔΣ της εταιρίας αν αποδειχτεί ότι το περιστατικό συνέβη εν γνώση τους.
Όμως η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Γαλακτοκομική Λέσβου προχώρησε ακόμα  ένα βήμα παραπέρα.
Στις 10/09/2019 αποφάσισε να ορίσει ως ορκωτό ελεγκτή λογιστή για τον έλεγχο της χρήσης του 2019 εκ νέου τον κ. Κρίτωνα Τζαβέλλα ο οποίος στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν διέθετε άδεια. Ως αναπληρωματικός ελεγκτής έχει οριστεί ο κ. Δημήτριος Δημητρίου. 
Στην απόφαση δεν αναγράφεται ο αριθμός μητρώου ΕΛΤΕ του κ. Τζαβέλα όπου μπορεί κάποιος να διαπιστώσει αν έχει άδεια ορκωτού αλλά ο αριθμός μητρώου ΣΟΕΛ που δεν είναι δημόσιος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΟΡΚΩΤΏΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ 2019 ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΕΜΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ.
Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης