Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στα 100 εκατ. ευρώ η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιονία Οδό - Αναζητείται η χρηματοδότηση του έργου

Στα 100 εκατ. ευρώ η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιονία Οδό - Αναζητείται η χρηματοδότηση του έργου
Στα 100 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η κατασκευή της οδικής σύνδεσης της πόλης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό
Στα 100 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η κατασκευή της οδικής σύνδεσης της πόλης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο κατατέθει ως απάντηση κατόπιν σχετικής ερώτησης στη Βουλή.
Μάλιστα όπως σημειώνεται στο έγγραφο του Υπουργείου: “Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του
προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες μελέτες και ενέργειες με τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να ακολουθηθεί η βέλτιστη λύση και τελικώς να υλοποιηθεί το εν θέματι έργο με τις καλύτερες τεχνοοικονομικές προϋποθέσεις, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και της οδικής ασφάλειας των πολιτών της περιοχής του Αγρινίου”.
Η σύνδεση Αγρινίου με την Ιόνια Οδό έχει μήκος 16χλμ.
Το εκτιμώμενο κόστος είναι 100 εκατ. ευρώ που προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία νότιας περιμετρικής οδού στο Αγρίνιο (συνδέεται με κόμβους με τον Ρεμπελιά και το νέο νοσοκομείο), σύνδεσης του δρόμου με το Βιοτεχνικό Πάρκο που επιδιώκεται να δημιουργηθεί κοντά στα Καλύβια, προβλέπει πιθανή αξιοποίηση του στρατιωτικού αεροδρομίου του ΝΑΤΟ, ανισόπεδους κόμβους, υπόγειες διαβάσεις κλπ.
Το έργο περιλαμβάνει επίσης απαλλοτριώσεις 1.400 στρεμμάτων, ενώ ο εκτιμώμενος χρόνος υλοποίησης του έργου είναι 24 μήνες.
Να σημειωθεί ότι  η μελέτη σύνδεσης του Αγρινίου με την «Ιόνια Οδό» παρουσιάστηκε το  Φεβρουάριο  του  2018 και εν συνεχεία, ανακοινώθηκε αυτή στον τότε Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.
Και, ενώ υπήρχε διάχυτη αισιοδοξία για το έργο και αναμενόταν να προχωρήσει η εκπόνηση και της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, έχουν περάσει 2,5 χρόνια χωρίς να υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Ελένη Μπότα
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης