Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα… παραμύθια της Diversa – Χωρίς λεφτά τη μία θέλει κλωστοϋφαντουργική και την άλλη αεροπορική

Τα… παραμύθια της Diversa – Χωρίς λεφτά τη μία θέλει κλωστοϋφαντουργική και την άλλη αεροπορική
Τίθεται άραγε θέμα διερεύνησης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ανακοινώσεων της Diversa;
Απίστευτες διαστάσεις παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού αλλά και σημαντικών επιχειρηματιών φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση της Diversa, η οποία δεν έχει υλοποιήσει την αύξηση κεφαλαίου που έχει τόσες φορές ανακοινώσει, αλλά ούτε και προχωράει τις επιχειρηματικές συμφωνίες που «κλείνει».
Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία εκπλήσσει με τις επιλογές της και το ΒΝ έχει αναφερθεί πολλές φορές σε αυτές.
Αρχικά ήθελε να κάνει αύξηση κεφαλαίου έως και 15 εκατ. ευρώ, ενώ ο ισολογισμός έδειχνε ελάχιστη δραστηριότητα αλλά και αρνητικά ίδια κεφάλαια.
Λογική η κίνηση αν γινόταν (είχε δοθεί και σχέση παλιών με νέων μετοχών), αφού θα αποκτούσε ρευστότητα να εξοφλήσει υποχρεώσεις και να κάνει κάποιες επιχειρηματικές κινήσεις.
Αντί όμως να προχωρήσει στην αύξηση, από τη μία ήθελε να εξαγοράσει την Cobalt, μία αεροπορική η οποία είχε σταματήσει τη δραστηριότητά της και τώρα εμφανίζεται να έχει υπογράψει μνημόνιο εξαγοράς της Τρία Άλφα.

Τα παράδοξα

Την ώρα βέβαια που έκανε συζητήσεις για εξαγορές επιθυμούσε διαγραφές δανείων, ενώ διέγραφε απαιτήσεις από εταιρείες των μετόχων και μελών του διοικητικού συμβουλίου.
Αν εισέπραττε τις απαιτήσεις αυτές θα μπορούσε να αποπληρώσει και υποχρεώσεις προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
Η Diversa είχε εισαχθεί στην Εναλλακτική Αγορά, αλλά είναι εκτός διαπραγμάτευσης.
Από την άλλη γεννάται το ερώτημα αναφορικά με την Τρία Άλφα, η οποία αναφέρει πως είχε υπογράψει στις 21/7 δεσμευτικό νομικώς μνημόνιο για την εξαγορά των μετοχών, αλλά στη γενική συνέλευση που είχε γίνει λίγες μέρες μετά, και εν μέσω μεγάλης ανόδου της μετοχής (με μικρούς βέβαια όγκους), η διοίκηση επανέλαβε τα γνωστά, μη δίνοντας εξηγήσεις βάσει των νέων δεδομένων που είχε τότε.
Η ουσία είναι πως η Τρία Άλφα επιθυμεί να πουλήσει το μοναδικό σημαντικό περιουσιακό στοιχείο που έχει, το ακίνητο στη Νέα Ιωνία, προς 4,8 εκατ. ευρώ.
Οι πληροφορίες επιπλέον λένε πως ο βασικός μέτοχος της Diversa διαθέτει τα κεφάλαια, αλλά το ερώτημα είναι γιατί δεν υπέγραψε προσωπικό μνημόνιο, αλλά μέσω της Diversa η οποία δεν τα είχε;
Τίθεται άραγε θέμα διερεύνησης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ανακοινώσεων της Diversa;

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης