Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Στο τίμημα εξαγοράς του ποσοστού της Farallon καθυστερεί η συμφωνία

Ελλάκτωρ: Στο τίμημα εξαγοράς του ποσοστού της Farallon καθυστερεί η συμφωνία
Σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα που ζητά η Farallon απέχει αρκετά από αυτό που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι Ολλανδοί, προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση το deal στον Ελλάκτωρα
Στο τίμημα που θα αγοράσουν το ποσοστό της Farallon που κατέχει στον Ελλάκτωρα φαίνεται πως έχουν επικεντρωθεί οι συζητήσεις του Ολλανδικού Ομίλου Reggeborgh και εκεί οφείλεται το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει κλείσει η συμφωνία.
Σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα που ζητά η Farallon απέχει αρκετά από αυτό που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι Ολλανδοί, προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση το deal στον Ελλάκτωρα.
Να σημειωθεί ότι το ποσοστό των κ.κ. Δημήτρη και Αναστάσιου Καλλιτσάντση θα εξαρτηθεί από το ύψος που θα αγοράσουν οι Ολλανδοί το ποσοστό από τη Farallon, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα παραμείνουν με μονοψήφιο ποσοστό.  
Εντονη είναι η φημολογία πως μετά τις παραπάνω εξελίξεις, η πρόθεση του Δημήτρη Καλλιτσάντση είναι να αποχωρήσει πλήρως από τον Όμιλο (πουλώντας το ποσοστό του στον αδερφό του Αναστάσιο Καλλιτσάντση) κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται.

Αύξηση κεφαλαίου 50 εκ ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι οι αδερφοί Καλλιτσάντση, είχαν αποκτήσει επιπλέον ποσοστό συμμετοχής στον Ελλάκτωρα (περί το 12,5% στην τιμή των 2,15 ευρώ ανά μετοχή) από την Farallon έναντι δανείου 50 εκατ. ευρώ, πριν από 2,5 χρόνια, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor.
Ο Ολλανδικός Όμιλος Reggeborgh, ο οποίος ελέγχει το 5,4% της «Ελλάκτωρ» και διατηρεί το δικαίωμα εξαγοράς επιπλέον ποσοστού 12,5%, που ανήκει σε «όχημα» συμφερόντων του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα δεν πρόκειται, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα να το ασκήσει.
Αυτές τις ημέρες πάντως όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οριστικοποιείται και το ύψος το ύψος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στον Ελλάκτωρα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι πέριξ στα 50 εκατ.
Στόχος του Ολλανδικού Ομίλου είναι η αύξηση του ποσοστό συμμετοχής του στον Ελλάκτωρα κάτω από το ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας (33%), καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε υποχρέωση υποβολής δημόσιας πρότασης.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης